MINISTER. Nelu Tătaru, despre numirea ca ministru al Sănătății: Vom prioritiza medicii și vom relua ancheta epidemiologică de la Suceava

MINISTER. Nelu Tătaru, despre numirea ca ministru al Sănătății: Vom prioritiza medicii și vom relua ancheta epidemiologică de la Suceava
Tătaru: Cei care se expun riscului de infectare să se gândească și la medici
Publicat: 27/03/2020, 10:38

Secretarul de stat Nelu Tătaru, care a fost numit de premierul Ludovic Orban pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, susține că medicii vor fi prioritizați în ceea ce privește testarea, dar și că ancheta epidemiologică de la Suceava va fi reluată ținând cont că tot DSP-ul este „închis”, întrucât personalul fie a fost testat pozitiv, fie se află în izolare. 

„Sunt om care a venit din teritoriu. Focarul din Suceava nu schimbă cu nimic atitudinea mea. La nivel local trebuie reinițiate niște proceduri, trebuie să le puna în practică, să le respecte”, a susținut Nelu Tătaru.

„Ca minister avem 2 direcții: prevenția răspândirii coronavirusului, tratatea pacienților infectați, dar și tratarea celorlalți pacienți. La nivelul unităților din faza 1, faza 2 și faza 3, vom asigura necesarul de aparatură, echipamente de protecție, dar și al testelor, pentru toți cei care trebuie testați”, a mai explicat acesta.

„Personalul medical va avea prioritate. Avem grijă de personalul nostru. Vor veni săptămâni și mai grele. Vor veni mai multe cazuri grele, dar vom trece peste această perioadă mai întăriți”, a fost încurajarea noului ministru al Sănătății.

„După Suceava, voi pune accentul pe procedurile la nivel local, instruire a personalului, aparatură necesară. La spitalele din faza 1, faza 2 și faza 3, se va face o testare care trebuie făcută conform anchetelelor epidemiologice, dacă acestea sunt complete și ample, un management local care trebuie schimbat, care trebuie schimbat și adaptat în relaâția cu personalul medical, trebuie echipate secțiile de UPU, ATI și boli infecțioase. DSP-urile vor lua și măsuri pentru medicii de familie, dar și pentru cei stomatologi, și în colaborare cu prefectura, pentru a avea tot ce trebuie”, a explicat Nelu Tătaru prioritățile mandatului său de ministru al Sănătății.

„Orice persoană care vine cu infecție respiratorie, dar are test negativ la gripă, va fi testată de coronavirus”

De asemenea, acesta susține că persoanele cu simptomatologie ușoară și medie, pe viitor, vor fi tratate acasă, sub supraveghere medicale, chair și cu ajutorul voluntarilor, iar medicii infectați care vor avea simptomatologie ușoară vor merge în spitale și vor trata pacienții.

Situația de la Suceava

„Vom relua ancheta epidemiologică de la Suceava”, a susținut noul ministru al Sănătății.

De asemenea, acesta a precizat că etajele 3 și 4, unde sunt tratați pacienții infectați cu noul coronavirus, dar și UPU, au fost deschise în cursul serii trecute (n. r. 26 martie 2020), iar pacienții care vor veni la unitatea d eprimiri urgențe vor fi redirecționați către spitalelele din regiune în funcție de starea de sănătatea și de problema medicală.

Secretarul de stat Nelu Tătaru, propus de premierul Ludovic Orban pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, este chirurg de profesie, a condus Spitalul Municipal Huşi, dar şi filiala locală a PNL Huşi. În legislatura 2012 – 2016, Tătaru a fost senator, ales pe listele PNL.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din decembrie 2019, este medic chirurg și fost manager al Spitalului din Huși, şi a intrat în politică la începutul anilor 2010. Este cunoscut din spaţiul public după ce a comunicat, alături de președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, și de secretarul de stat Raed Arafat, informații legat de coronavirus, încă de la primele cazuri apărute în China.

Citește întreaga biografie aici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică