Mircea Geoană, adjunct al secretarului general al NATO. Reacțiile liderilor politici români Tomac: O veste bună pentru România. E un proamerican convins / Tăriceanu: Cred că e omul potrivit la locul potrivit!

Mircea Geoană, adjunct al secretarului general al NATO. Reacțiile liderilor politici români Tomac: O veste bună pentru România. E un proamerican convins / Tăriceanu: Cred că e omul potrivit la locul potrivit!
Publicat: 17/07/2019, 19:50

„ Este o veste bună pentru România, domnul Geoană este un proamerican convins chiar dacă provine din PSD. Pentru noi că țară este un semnal bun și nu-mi rămane decât să-i urez succes!”, a declarat Eugen Tomac, pentru Mediafax.

Tăriceanu, despre numirea lui Geoană: Este o reușită pentru România

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că numirea lui Mircea Geaonă în funcția de secretar general adjunct al NATO este o reușită pentru România și demonstrează rolul pe care țara noastră în are în configurația Alianței Nord-Atlantice.

„Anunțul secretarului general al NATO cu privire la numirea lui Mircea Geoană reprezintă o reușită pentru România. Desemnarea unui român în funcția de secretar general adjunct al NATO demonstrează rolul pe care țara noastră îl are în configurația alianței, de aliat-cheie, mai ales în Europa”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, pe Facebook.

Președintele Senatului a adăugat că Mircea Geoană este „omul potrivit la locul potrivit”.

„Am încredere că Mircea Geoană va contribui, din această funcție, la consolidarea rolului României în NATO. Dincolo de diferențele noastre de viziune asupra politicii pe care le-am avut de-a lungul timpului, mă bucur pentru Mircea Geoană și îi urez succes! L-am încurajat pe Mircea Geoană încă de acum câteva luni de când mi-a spus despre proiectul lui și cred că e omul potrivit la locul potrivit!”, conchis Tăriceanu.

Ciamba: Sunt încrezător că Geoană va face tot ceea ce știe mai bine pentru îmbunătățirea securității

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene George Ciamba l-a felicitat pe Mircea Geoană pentru numirea în funcția de secretar general adjunct al NATO, precizând că este convins că acesta va face tot posibilul să îmbunătățească securitatea și apărarea comune.

„Îl felicit pe colegul și prietenul meu Mircea Geoană pentru numirea sa în funcția de secretar general adjunct al NATO. Sunt încrezător că, la fel ca de fiecare dată, va face tot ceea ce știe mai bine pentru îmbunătățirea securității și apărării comune. Mult succes, Mircea!”, a scris George Ciamba, miercuri, pe Twitter.

Leș: Aștept cu nerăbdare să lucrez cu Mircea Geoană pentru îndeplinirea misiunilor în cadrul NATO

Gabriel Leș a afirmat că a primit „cu deosebită bucurie” vestea numirii lui Mircea Geoană în funcția de secretar general adjunct al NATO. Ministrul Apărării a adăugat că așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu acesta în vederea îndeplinirii misiunilor ce revin României în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

„Am primit cu deosebită bucurie vestea numirii dlui Mircea Geoană în poziția de secretar general adjunct al NATO. Este probabil cea mai înaltă poziție deținută de un român într-o organizație internațională, iar Ministerul Apărării Naționale va beneficia direct de pe urma acestui succes diplomatic al României. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu domnul Mircea Geoană pentru îndeplinirea misiunilor ce ne revin în cadrul Alianței Nord-Atlantice”, a scris Gabriel Leș, miercuri, pe Facebook.

Fifor, despre numirea lui Geoană: Suntem onorați să fim astfel reprezentanți în cadrul NATO

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a declarat, referitor la numirea lui Mircea Geoană în funcția de secretar general adjunct al NATO, că „suntem onorați să fim astfel reprezentați în cadrul Alianței”.

„România a primit astăzi (miercuri – n.r.) cu multă bucurie vestea numirii domnului Mircea Geoană în funcția de Secretar General Adjunct al NATO, o încununare a carierei sale politice și diplomatice excepționale. Suntem onorați să fim astfel reprezentați în cadrul Alianței. Felicitări, @Mircea Geoană!”, a scris Mihai Fifor, miercuri, pe Facebook.

Orban: Mă bucur că un român a reușit să ocupe o astfel de poziție

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, pentru MEDIAFAX, referitor la numirea lui Mircea Geoană ca adjunct al secretarului general al NATO, că se bucură că un român a reușit să ocupe o astfel de funcție, iar acest lucru va consolida poziția României în Alianța Nord-Atlantică.

„Îl felicit pe domnul Geoană. Este o poziție extrem de importantă și mă bucur că un român a reușit să ocupe o astfel de poziție. Asta va consolida poziția României în NATO. În același timp arată că România, ca partener NATO, este un partener respectat, că există încredere în reprezentanții României, încredere arătată prin numirea secretarului general adjunct, o funcție extrem de importantă la nivelul NATO”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri, pentru MEDIAFAX.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat miercuri numirea lui Mircea Geoană în funcția de adjunct al secretarului general al Alianței Nord-Atlantice.

Mircea Geoană o va înlocui pe Rose Gottemoeller, din Statele Unite, al cărei mandat începuse în octombrie 2016.

Foto: Hepta / Vlad Stan

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Alphabet, compania care deține Google, depășește o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari