Norvegia, Danemarca și Germania au locuri de muncă disponibile și pentru români. Inginerii pot câștiga până la 110.000 de euro pe an

Norvegia, Danemarca și Germania au locuri de muncă disponibile și pentru români. Inginerii pot câștiga până la 110.000 de euro pe an
Publicat: 20/08/2012, 19:26
Actualizat: 28/09/2018, 21:25

Inginerii români au cele mai multe șanse să-și găsească un loc de muncă în străinătate, oferte pentru aceștia fiind valabile în Norvegia și Germania, cu salarii de până la 110.000 de euro brut pe an, în timp ce în Danemarca sunt căutați lucrătorii agricoli, conform rețelei europene de ocupare EURES.

În Norvegia, regiunea Oyjord, sunt disponibile două posturi de inginer mecanic pentru rezolvarea problemelor tehnice, programare pe mașini de debitat cu jet de apă și proiectare de echipamente pentru cuptoare de topire, incluzând mașini de găurit. Candidații trebuie să fie licențiați în inginerie mecanică și să fie familiarizați cu programele CAD 2D: Autocad, Autodesk Inventor sau similar și să vorbească fluent limba engleză. Angajatorul oferă un salariu de 40.000 – 53.000 de euro brut/an, în funcție de experiență, venitul putând crește dacă inginerul, după ceva timp, este în măsură să vorbească și să scrie în limba norvegiană. Data de începere a contractului este 1 octombrie, programul de lucru fiind de 37,5 ore/săptămână.

Alte două posturi de inginer mecanic sunt disponibile tot în Norvegia, la Oslo, la o agenție de consultanță în sectorul petrolului și gazelor naturale, care se ocupă cu oferte și vânzări, studii, proiectare, planificare, achiziții și logistică, execuție și instalare, testare, punere în funcțiune și operațiuni de dezafectare pentru cinci platforme din domeniul petrolului și gazelor naturale. Pentru a putea obține un astfel de post, candidații trebuie să fie licențiați sau să aibă un master în inginerie mecanică și peste cinci ani experiență. De asemenea, sunt necesare certificat și experiență în sudură, experiență de lucru în atelier mecanic/producție și o bună cunoaștere a limbii engleze. În funcție de experiență, salariul variază de la 41 la 56 euro brut/oră, ajungând până la 110.000 euro brut/an.

Tot în Oslo, sunt vacante trei posturi de inginer electric echipamente de putere în petrol și gaze, și în acest caz veniturile putând ajunge la 110.000 de euro brut/an.

În regiunea Hordaland din Norvegia este vacant și un post de medic chirurg veterinar. Angajatorul este o companie care are două clinici veterinare, iar candidații trebuie să practice medicina veterinară chirurgicală de înaltă calitate pentru animalele de companie și să dețină diplomă de medic veterinar care se califică pentru autorizare de către Autoritatea Norvegiană pentru Siguranța Alimentară. De asemenea, candidații trebuie să fie utilizatori experimentați de software pentru înregistrare în scopuri documentare, să dorească să învețe limba norvegiană și să aibă abilități de comunicare cu clienții și membrii echipei. Salariul oferit pentru acest post este de aproximativ 54.000 euro brut/an.

Tot în Norvegia, un centru NATO are disponibil un post de translator. Ocupantul acestui post trebuie să aibă abilitatea de a traduce texte generale și tehnice din engleză și franceză în norvegiană și din norvegiană în engleză și franceză, salariul de început fiind de aproximativ 9.500 de euro brut/lună.

Danemarca are disponibile 25 de posturi de asistent de grădinar în sere, fiind căutați lucrători tineri care să aibă cunoștințe foarte bune de limba engleză, să fi absolvit cel puțin liceul, să aibă experiență de muncă practică și să dorească să studieze, să muncească și să trăiască în Danemarca timp de doi ani. Pot candida pentru aceste posturi tineri care au între 18 și 24 ani, iar deținerea unui carnet de conducere B sau carnet de conducere a tractorului constituie avantaj. Salariul de început va fi de 1.380 euro brut/lună, aplicabil până la sfârșitul lunii februarie 2013, conform contractului de muncă colectiv.

Tot în Danemarca, sunt disponibile 35 de locuri de stagiari în ferme de cultivare a legumelor și fructelor de pădure, în sere de legume și în livezi. Candidații trebuie să aibă între 18 și 34 ani și pot fi în an terminal de liceu agricol sau facultate de agricultură/horticultură. „Dacă au terminat studiile, pot aplica numai cei care au absolvit liceul agricol sau facultățile menționate în 2011 sau 2012”, precizează angajatorul. Venitul salarial va fi de 1.380 euro brut/lună, după șase luni va crește la 1.600 euro brut/lună, iar dacă lucrătorul a terminat studiile în 2011 sau 2012 și are 25 ani, salariul va fi de aproximativ1.850 euro/lună. Din salariu vor fi reținute contribuțiile sociale și impozitul.

În Germania, sunt disponibile un post tehnician inginer electric, pentru care angajatorul oferă un salariu de cel puțin 2.600 de euro brut/lună, un post de dezvoltator software, cu studii în ingineria electrică sau calculatoare și experiență în sistemul real de operare, pentru care salariul începe de la 35.000 de euro anual, și două posturi de inginer electrician în Stuttgart, pentru un salariu de 40.000 – 45.000 euro brut/an.

Cei interesați pot trimite CV Europass în limba engleza la adresa de e-mail [email protected].

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
Se dau banii de taxe înapoi. Vin direct în plic: A fost o greșeală
Toți șoferii trebuie să știe. Care e presiunea corectă în cauciucuri
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Arcul de Triumf din București, iluminat în albastru de Ziua Europei