Nou protest în Piața Victoriei. Sute de români, în stradă. „În țara asta este numai hoție”

Publicat: 03 09. 2017, 23:22
Actualizat: 26 03. 2019, 01:09

„În țara asta este numai hoție. Suntem conduși de hoți. Eu nu vreau să mai trăiesc în dictatură. Nu știu ce merge bine în țară. Merge bine ceva? Ați văzut în sănătate, învățământul e la pământ. Am lucrat în învățământ, am predat matematica. De atâția ani le-am văzut proiectele”, spune Magda, protestatar.

„PSD vrea să ne țină numai în stradă. Din cauza lor suntem în stradă. În loc să guverneze, să-și vadă de ale lor, ne țin în stradă pentru că fac legi doar pentru ei. Să iasă din pușcărie”, susține Rodica, o femeie care a venit la protest alături de nepotul ei de 9 ani.

„Sunt aici pentru Roșia Montană, pentru că doresc un sistem de justiție independent politic, nu vrem să se supună niciunui partid. Vrem ca legile să fie mai dure și să nu fie date cu dedicație. Lucrez în învățământ și nu am crezut niciodată mizeriile. Mi-aș dori ca, indiferent din ce partid ar fi, să nu mai existe oameni condamnați penal în nicio funcție de conducere”, spune Andreas, unul dintre protestatari.

Protestul a fost organizat pe Facebook, pe mai multe grupuri, pe rețelele de socializare existând și o petiție de solicitare a demisiei premierului Mihai Tudose.

„Propunerile prezentate de ministrul Justiției Tudorel Toader se constituie într-un atac asupra statului de drept, independenței și bunei funcționări a Justiției, precum și împotriva luptei anticorupție. Premierul României a mințit când a spus că „randamentul la pilonul I de pensii este mult mai mare decât randamentul obținut la pilonul II. Vrem demisia premierului Mihai Tudose. Nu toleram să avem in fruntea guvernului o persoana ce minte voit populatia”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook intitulată „Tudose, demisia! Demisia Guvernului”.