O aeronavă a fost întoarsă pe aeroportul din Cluj-Napoca, după „ingestia unui corp extern la decolare”. Galerie FOTO

Publicat: 02 04. 2018, 11:29

„Aeronava Blue Air 0B3101, care a decolat, în perfectă stare de funcționareconform programului de zbor de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca duminică, 1 aprilie, la ora 21.41, cu destinația Aeroportul Otopeni, s-a reîntors pe Aeroportul Cluj la ora 22.25. Căpitanul a decis, ca măsură suplimentară de siguranță, revenirea pe aeroportul Cluj, după ce s-a semnalizat o situație la unul dintre motoare. Situația a fost cauzată, cel mai probabil, de un bird strike sau ingestia unui corp extern (FOD) la decolare”, se arată în comunicat.

„Echipajul nostru nu a solicitat asistentă la aterizare, revenirea pe pistă s-a realizat normal și, în niciun moment al zborului, siguranța pasagerilor Blue Air nu a fost pusă în pericol”, precizează reprezentanții companiei.

O altă aeronavă Blue Air a decolat de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Aeroportul Internațional Cluj pentru preluarea pasagerilor și s-a reîntors la București la ora 02.35.

Blue Air și-a început activitatea pe 13 decembrie 2004, în prezent operând peste 100 de rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia și Spania. Compania are nouă baze operaționale în București, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Larnaca, Liverpool, Torino și Alghero și operează o flotă de aeronave Boeing 737, având certificarea Operational Safety Audit (IOSA) din partea International Air Transport Association (IATA) „pentru standarde excepționale de operare”, se menționează în comunicat.