O mie de pensionari vor merge în TABĂRĂ ÎN GRECIA pe banii bucureștenilor. Care sunt condițiile pentru excursie

O mie de pensionari vor merge în TABĂRĂ ÎN GRECIA pe banii bucureștenilor. Care sunt condițiile pentru excursie
Primăria Municipiului București trimite 1.000 de pensionari în Grecia pe banii contribuabililor. Vezi care sunt condițiile de înscriere într-o vacanță gratuită de opt zile

Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București organizează în perioada august-octombrie 2018, o tabără tematică gratuită pentru seniorii bucureșteni în Grecia, localitatea Paralia-Katerini. Tabăra se va desfășura pe parcursul a opt zile (șapte nopți), pentru 1.000 de persoane care au împlinit vârsta de 50 de ani și care locuiesc în București.

Participarea la tabăra cultural-educativă este gratuită, costurile fiind suportate de către Primăria Municipiului București prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București (CSMB) și include: transport dus-întors cu autocarul București (Arena Națională) – Grecia (Hotel localitatea Paralia-Katerini) și retur; cazare în cameră cu 2 paturi, pentru 7 nopți; masă (mic dejun-prânz-cină) pentru 7 zile; excursie turistică pentru vizitarea Muntelui Olimp cu ghid turistic; excursie turistică pentru vizitarea obiectivelor turistice din Metora cu ghid turistic; petrecere culturală tematică „Seară Grecească”; petrecere culturală tematică „Seară Românească”; activități recreative (jocuri de societate – șah, table etc.)”, au precizat reprezentanții CSMB, printr-o informare pe site-ul oficial.

Potrivit sursei citate, un loc în această tabără se acordă în ordinea înscrierii, în limita locurilor disponibile, iar condițiile de participare pentru fiecare senior sunt: are domiciliul sau reședința în Municipiul București de cel puțin 1 an înaintea datei de depunere a dosarului de înscriere; are vârsta minimă de cel puțin 50 de ani, împliniți la data depunerii dosarului de înscriere, conform R.O.F. CSMB; este apt din punct de vedere medical pentru a participa la toate activitățile aferente taberei; are un venit brut mai mic sau cel mult egal cu salariul minim brut pe economie (1.900 lei), reprezentând venituri din pensie sau salarii.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ două milioane de lei.

„Anunt important!

Primaria Capitalei prin Centrul
pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, organizeaza prima editie a Taberei Cultural-Educative în Grecia, GRATUIT pentru seniorii bucuresteni, în perioada 24 august-28 octombrie 2018!

Punem la dispozitie 1000 de locuri, repartizate pe serii de minim 50 de persoane, iar inscrierile se fac in limita locurilor disponibile, pe principiul „primului venit”, îndeplinind conditiile din regulamentul afisat pe site( http://www.cs-mb.ro/tabara-tematica-editia-i-grecia)

Înscrierile pentru primele 3 serii se fac la sediul nostru provizoriu din Strada Constantin Mille nr 10, în fiecare zi, de luni pana joi, între orele 10:00-16:00, începand de astazi!

Va rugam sa cititi cu atentie toate informatiile din regulament si sa va asiguati ca îndepliniti criteriile de eligibilitate: varsta de minim 50 de ani si venituri din salarii sau pensii de pana la salariul minim brut pe tara: 1900 lei ( brut)

Primarul General al Capitalei, doamna Gabriela Firea, sprijina derularea proiectelor pentru seniorii bucuresteni, care sa incurajeze imbatranirea activa, considerand ca acestia merita ” respect si consideratie, pentru ca au creat în anti pe care îl poarta pe umerii lor, oameni si lumi”!”, informează clubul pe pagina oficială de Facebook.

Primarul general Gabriela Firea a declarat miercuri, că trimiterea a 1.000 de bătrâni în Grecia, pe banii municipalității, este legală

„Așa cum știți, orice unitate administrativ-teritorială, deci și Primăria Capitalei, potrivit legii, are responsabilități legale în toate domeniile care vizează viața cetățenilor. Sunt proiecte mari de infrastructură, de mediu, de sănătate și proiecte sociale. Dar, bineînțeles, există și proiectele dedicate tinerilor, studenților, elevilor și seniorilor. Anul acesta, prin instituțiile subordonate, Primăria Capitalei organizează și aceste tipuri de activitați sau tabere tematice, recreative, potrivit legislației. Peste 16.000 de elevi vor merge în aceste tabere prin Proedus și 1.000 de seniori vor merge în tabere prin Centrul de Seniori”, a explicat Firea.

Potrivit edilului, procedurile privind acordarea vacanțelor pentru pensionari sunt legale.

 

„Vă asigur că toate procedurile sunt LEGALE. Sunt convinsă că nu au existat încălcări ale legii achizițiilor publice și nicio altă procedură nu a fost încălcată. De altfel, noi permanent suntem sub lupă. Foarte bine, e un lucru bun. După fiecare articol de presă ni se mai face un dosar la DNA. Nu este nicio problemă, pentru că ne-am obișnuit. Noi ne bucurăm că se fac atâtea anchete și analize, pentru că nu avem ce să ascundem, activitatea noastră este transparentă”, a mai declarat Gabriela Firea.

foto: Hepta

 

Inchide