O româncă infectată cu COVID-19 nu a respectat izolarea și a călătorit în străinătate. Aceasta a fost prinsă în vama Nădlac. Ce sancțiuni riscă

O româncă infectată cu COVID-19 nu a respectat izolarea și a călătorit în străinătate. Aceasta a fost prinsă în vama Nădlac. Ce sancțiuni riscă
O româncă infectată cu COVID-19 nu a respectat izolarea și a călătorit în străinătate / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 14/02/2022, 19:39
Actualizat: 14/02/2022, 20:19

O bucureșteancă, confirmată pozitiv de două ori și care trebuia să stea în izolare la o adresă din Capitală, a încercat să intre în România pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Aceasta făcuse o excursie în străinătate deși era conștientă de faptul că se infectase cu virusul.

Bucureșteanca încerca să intre în țară deși trebuia să se afle în izolare într-un imobil din București, relatează Mediafax.

„O femeie în vârstă de 35 de ani, din București s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II pentru a intra în țară, însă, după efectuarea formalităților epidemiologice, reprezentantul DSP a constatat că aceasta figurează în evidențe ca fiind plasată în izolare la domiciliul declarat din București, în urma confirmării infectării cu virusul SARS CoV-2”, au anunțat autoritățile.

A fost testată de două ori într-un interval de 48 de ore

Bucureșteanca a fost testată de două ori într-un interval de 48 de ore. Fiecare test a confirmat prezența virusului și ulterior au fost trimise mesajele de confirmare ,,CoronaForms’’. Femeia nu a ținut cont de obligațiile legale pe care le avea pentru prevenirea răspândirii virusului și a efectuat, împreună cu un membru de familie, o călătorie în străinătate, chiar în ziua în care a fost confirmată pozitiv.

Reprezentantul DSP a informat Jandarmeria, iar jandarmii au întocmit pe numele femeii, actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Actele de sesizare au fost înaintate organelor de Poliție în vederea continuării cercetărilor, au transmis jandarmii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase