Oficialii din Moscova vor demisia lui Vladimir Putin! „Opiniile dumneavoastră sunt depăşite şi împiedică dezvoltarea Rusiei”

Oficialii din Moscova vor demisia lui Vladimir Putin! „Opiniile dumneavoastră sunt depăşite şi împiedică dezvoltarea Rusiei”
Vladimir Putin | Foto - Profimedia Images
Publicat: 10/09/2022, 22:50
Actualizat: 11/09/2022, 14:46

Deputații din Lomonosovki îi cer președintele rus Vladimir Putin să demisioneze, afirmând că ”totul a mers prost” de la începutul celui de-al doilea mandat al său și sugerează o schimbare de putere de care Rusia are nevoie.

Deputații au postat decizia lor protocolară pe site-ul web al districtului Lomonosovsky, inclusiv o înregistrare video de 30 de minute de la întâlnirea lor din 8 septembrie.

În apelul lor, deputații subliniază că retorica agresivă a lui Putin și a subordonaților săi a aruncat Rusia înapoi în epoca Războiului Rece.

De asemenea, ei au contestat datele economice care arată o dublare a PIB-ului țării și au spus că salariul minim nu a crescut la nivelul declarat de guvern.

Totodată, au mai spus și că masa de oameni muncitorească și persoanele inteligente au părăsit Rusia, situația fiind incertă iar șansele ca totul să revină la normal sunt din ce în ce mai reduse.

Acestia s-au adresat către Putin: „Opiniile dumneavoastră, modelul dumneavoastră de management sunt iremediabil depășite și impiedică dezvoltarea Rusiei și a potențialului său uman.”

Deputații au făcut apel chiar și la primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, precizând că sistemul de autonomie locală nu funcționează de fapt la Moscova, iar la nivel de district s-a dezvoltat o putere duală, ceea ce oprește orice inițiativă a locuitorilor locali și a reprezentanților lor.

Vladimir Putin, liderul sau dușmanul poporului?

Un protest asemănător organizat la începutul săptămânii de către legislatorii locali din Sankt Petersburg s-a soldat cu convocarea autorităților la departamentul de poliție.

Șapte parlamentari au cerut camerei inferioare a parlamentului, Duma de Stat, să-l acuze pe Putin de înaltă trădare pentru decizia sa de a lansa invazia neprovocată a Ucrainei.

Sâmbătă și duminică au loc zilele Moscovei, asta înseamnă că oamenii pot ieși pe străzi în număr cât mai mare, deci și un potențial protest ar putea ușor lua amploare, motiv pentru care autoritățile au blocat centrul orașului cu mai multe camioane, potrivit Radio Free Europe.com.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase