Olivia Steer, noi declarații controversate: „Rujeola nu există”

Olivia Steer, noi declarații controversate: „Rujeola nu există
Publicat: 06/05/2018, 10:14

Vedeta tv a vorbit pe Facebook despre o decizie din 2017 a Curții Supreme din Germania, care ar fi stabilit că „rujeola nu există”. Potrivit acesteia, decizia judecătorilor germani a dus la diminuarea ratei de vaccinare.

„După aproape cinci ani de luptă grea provaccinistă, prin eforturile comune ale tuturor miniștrilor sănătății, premierilor, medicilor cu ștate vechi de plată la producătorii de medicamente, bloggerilor cumpărați pe 5 lei, mass media, pe 10 lei, cât și trollilor ce se gudură la o bere și un mic, rata vaccinării împotriva rujeolei a ajuns sub 45%, la nivel de țară!

E vorba de acea boală ce se credea că ar fi provocată de un virus, dar a cărui existență nu a putut fi dovedită de nici un cercetător/biolog/virusolog/imunolog, în ciuda premiului de 100.000 euro pus în joc, de un biolog neamț. Drept pentru care, în lipsa oricăror probe științifice, Curtea Supremă din Germania a decretat că „rujeola nu există”, iar ca vaccinarea s-a făcut din „motive sinistre”, a scris Olivia Steer pe Facebook.

Campania anti-vaccinare a Oliviei Steer vine în contradicție cu datele oficiale, care arată o creștere a numărului de cazuri de rujeolă. „Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 4 mai este 12.799, dintre care 52 de decese. În săptămâna 30.04. – 4.05.2018 au fost raportate încă 151 de cazuri nou confirmate în 18 județe și în municipiul București”, a anunțat Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase