Orașul din România cu cel mai curat aer. Surpriză! Nu e nici Brașov, nici Iași, nici București sau Cluj-Napoca

Orașul din România cu cel mai curat aer. Surpriză! Nu e nici Brașov, nici Iași, nici București sau Cluj-Napoca
Sursă Foto - Facebook
Publicat: 05/12/2022, 16:15

Ca în multe alte țări, și orașele din România sunt foarte poluate, însă există și zone în țară cu un aer extrem de curat, iar locuitorii de acolo sunt mulțumiți de nivelul de trai.

Totuși, în România există și zone care au avut grijă să se ferească de poluare.

Există un oraș în țară unde aerul este extrem de curat și de asemenea, oamenii care locuiesc în zonă sunt foarte mulțumiți de traiul lor, iar locuințele sunt și ele accesibile din punct de vedere al prețurilor.

Dacă te gândești la Iași, Constanța sau Brașov, nu ai ghicit!

Suceava, orașul cu locuitori mulțumiți

Sursă Foto – Facebook

Conform unui studiu realizat de Banca Mondială, oamenii care locuiesc în Suceava sunt foarte liniștiti, iar prețurile la imobiliare sunt extrem de mici în comparație cu alte zone din țară.

Studiul menționat anterior arată că 80% dintre locuitori sunt mulțumiți cu viața pe care o au în mediul urban.

Totodată, 91% dintre locuitorii din Suceava spun că apreciază calitatea aerului, iar acest lucru nu se datorează doar traficului, ci și poziției geografice a zonei.

De asemenea, nici problemele de poluare fonică nu există, spre deosebire de alte orașe din țara noastră, 85% dintre oamenii din oraș precizând că nivelul de zgomot este unul extrem de redus.

Aceasta este considerată cea mai înaltă din țară noastră, locul fiind situat la aproape 1.360 de metri altitudine.

Iar peisajele întrec orice așteptare, cei ce ajung acolo se pot bucura de Munții Piatra Craiului, dar și de Munții Bucegi, pe lângă faptul că traseul este unul cât se poate de interesant.

Înainte de Suceava, în primăvara acestui an, o stație meteo situată în vârful muntelui arăta că în comuna Fundata avea cel mai curat aer din România, potrivit Capital.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase