Ovidiu Tender, declarații despre cadouri pentru Alina Bica

Ovidiu Tender, declarații despre cadouri pentru Alina Bica
Publicat: 11/06/2018, 18:02
Actualizat: 25/03/2019, 23:00

„Alina Bica mi-a spus, după ce a căzut Guvernul Ungureanu, că Elena Udrea este cea care a intermediat discuția între Băsescu și Victor Ponta și că Bica urmează să fie propusa șefă la DIICOT de către Ponta, iar Kovesi va fi propusă șefă la DNA de către Băsescu. În 2006, când eram arestat, unul din avocații mei a fost Victor Ponta. Victor Ponta mă asista ori de câte ori eram chemat de procuror. Alina Bica a văzut relațiile dintre mine și Ponta. Cred ca în 2012, când a venit în biroul meu, Alina Bica s-a gândit ca eu s-ar putea să aflu de intenția ei de a deveni șefă la DIICOT și că aș putea să îl determin pe Victor Ponta SĂ NU O PROPUNĂ pentru funcția respectivă. Asta era în capul meu, pentru că nu am înțeles de ce a venit la mine”, a spus Ovidiu Tender în sala de judecată.

„Am fost în vizită la Alina Bica, la părinții acesteia, în Făgăraș, împreună cu soția mea. Au participat părinții și sora Alinei Bica. Cred ca vizitele au fost stabilite de Alina Bica și soția mea. Eu eram prieten cu ambasadorul Olandei și al Israelului și am organizat o cină la reședința ambasadorului Olandei, unde a fost invitată Alina Bica și soțul ei. Le-am spus ca este O FATĂ DE PERSPECTIVĂși că trebuie sprijinită pe plan internațional. Am participat cu soția și ambasadorii cu soțiile. În 2014, având o relație apropiata cu Udrea și Bica, era convinsă că, prin intermediul lui Traian Băsescu, va ajunge la Iohannis și va fi promovata procuror general al României. Înainte de alegerile din 2014, ea avea o relație cu Elena Udrea și era convinsă că va ajunge procuror general al României”, a declarat Ovidiu Tender.

Acesta a mai spus că Alina Bica știa că Klaus Iohannis va ajunge președintele României: „Se știa dinainte că Iohannis va ajunge președinte. Mi-a zis să o lăsăm după alegeri, când se va închide dosarul, pentru că directorii serviciilor secrete refuză să discute cu ea. În aceste condiții, și eu m-am panicat. Am comunicat doar cu Mihăilescu, mă ținea la curent cu ce făcea Bica și a spus că a vorbit cu procuroarea și a pus condiții să fiu condamnat cu suspendare. În septembrie 2014, a fost ultimul termen. La acest termen, Curelaru a adus concluzii orale și a cerut suspendare. După ce cauza a rămas în pronunțare, în spațiul public au apărut fotografii cu Bica și Udrea la Paris. Mi-am dat seama că lucrurile încep să se clatine„, a adăugat Ovidiu Tender.

Acesta a povestit că se afla în Cuba când a fost arestată Alina Bica, și a trimis de acolo un denunț prin email.

„În ziua în care a fost arestată Alina Bica, eu eram în Havana și m-a sunat un avocat care mi-a spus că ar fi bine să fac autodenunț pentru a nu fi complice. Mi-a fost teamă să nu fiu complice cu ea și am făcut autodenunțul din Cuba, pe care l-am trimis pe email. Am considerat că trebuie să fac denunțul. Ca o măsură de protecție pentru mine, aspectele relatate sunt reale. (…) În spațiul public, Traian Băsescu m-a acuzat că Alina Bica a fost arestată din cauza mea. Senzația mea este ca el a fost cauza condamnării mele la 25 ani și 2 luni închisoare. Am făcut cadouri de ziua ei un ceas – un ROLEXcred, care costa 5.000 de euro, o poșetă – câteva mii și ea m-a trimis în judecata. A fost o placere pentru mine să-i ofer cadouri pentru că s-a oferit să mă ajute. Cred că ea s-a oferit să ma ajute pentru că se știa culpabila. Cred ca Alina Bica a fost butonul cuiva și a fost obligata să-mi facă dosarul”, a mai spus acesta.

Ovidiu Tender a fost audiat în calitate de martor în dosarul în care Alina Bica a este acuzată de favorizarea făptuitorului, alături de Adriean Videanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului