PERICOL. Sediu al Poliției Capitalei, evacuat de urgență după ce experții au descoperit că imobilul stă să cadă! Sute de polițiști au fost puși la adăpost

PERICOL. Sediu al Poliției Capitalei, evacuat de urgență după ce experții au descoperit că imobilul stă să cadă! Sute de polițiști au fost puși la adăpost
MESAJ. Poliția Capitalei, despre ziua de 1 Mai: Accesul este restricționat în zonele de picnic / Sursă Foto: Mediafax FOTO
Publicat: 23/04/2020, 14:54

Un sediu al Poliției Capitalei, în care lucrau sute de polițiști, a fost evacuat, printr-un ordin semnat de ministrul de interne Marcel Vela, după ce experții au stabilit că imobilul este șubred și există riscul să se prăbușească peste oameni. Clădirea de 13.000 de metri pătrați, aflată în buricul Bucureștiului, urmează să fie demolată.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a semnat un ordin prin care structurile de poliție care lucrau în sediul din Strada Eforiei nr 5, să fie relocate.

Măsura a venit după ce, pe masa ministrului, a ajuns raportul unei expertize de risc seismic din care reieșea că, în cazul unui cutremur mai serios, imobilul va ceda și se va prăbuși. În clădirea respectivă funcționau, printre altele, Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO), Oficiul pentru Imigrări, Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul Omoruri, Serviciul Criminalistic, Serviciul Arme, iar acestea nu sunt toate.

Potrivit unor surse din Poliție, BCCO se mută într-o clădire pusă la dispoziție de RAPPS, iar Omorurile și Serviciul Criminalistic în clădirea Centrului Cultura, în birourile care au aparținut artiștilor de la Ansamblul Ciocârlia, relocați la rândul lor.

În același timp, Serviciul Arme va ajunge pe Șoseaua Olteniței, în clădirea care aparține Institutului de Studii pentru Ordine Publică, iar polițiștii Oficiului pentru Imigrări au ajuns în Piața Romană, în fostul sediu al Direcției Pașapoarte din strada Nicolae Iorga.

Clădirea care urmează să fie demolată a mai intrat în atenția publică și anul trecut, în luna iunie, atunci când liftul, o adevărată piesă de muzeu, s-a prăbușit, iar producerea unei tragedii nu a fost departe.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult