Peste o mie de tone de deşeuri transportate ilegal, oprite în portul Murfatlar

Peste o mie de tone de deşeuri transportate ilegal, oprite în portul Murfatlar
Publicat: 17/08/2021, 13:07

Peste 1.000 tone deşeuri din fier, care urmau să tranziteze România, au fost descoperite în portul Murfatlar. În urma unui control, polițiștii de frontieră au constatat că transferul de deşeuri nu îndeplineşte condiţiile legale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, au depistat două barje încărcate cu peste 1.000 tone deşeuri din fier, sosite în portul Murfatlar pe fluviul Dunărea, care urmau să tranziteze România, din Bulgaria, cu destinaţia Turcia, fără respectarea prevederilor legale.

Astfel, în cursul zilei de luni, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, au făcut un control amănunţit asupra a două barje, care transportau, conform documentelor, deşeuri feroase, din Bulgaria cu destinaţia Turcia.

Au fost descoperite anvelope uzate, motoare ce conţin lubrifianţi, componente din vehicule scoase din uz

În urma controlului, s-a constatat ca deşeurile feroase sunt amestecate cu anvelope uzate, motoare ce conţin lubrifianţi, deşeuri din material plastic, carton, hârtie, precum şi componente din vehicule scoase din uz.

A fost stabilit faptul că transferul de deşeuri nu îndeplineşte condiţiile legale, iar comisarii Gărzii de Mediu au luat măsura interzicerii efectuării tranzitului pe teritoriul României a deşeurilor şi returnarea acestora în ţara de origine.

„Cele două barje au mai fost depistate în cursul lunii iunie, având o încărcătură similară de deşeuri neconforme, de către poliţiştii de frontieră împreună cu comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, cei din urmă luând măsura de nepermitere a intrării în ţară în vederea efectuării tranzitului şi returnarea deşeurilor la expeditor. S-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea măsurilor în desfăşurarea activităţii de colectare/tratare/transport deşeuri şi folosirea de acte nereale”, anunţă, marţi, Poliţia de Frontieră.uri din fier, acesta urmând să ajungă în Turcia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase