• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Petre Tobă, candidat pentru portofoliul Afacerilor Interne, a fost avizat favorabil de comisii

Petre Tobă, candidat pentru portofoliul Afacerilor Interne, a fost avizat favorabil de comisii
Ministrul desemnat al Afacerilor Interne, Petre Tobă, a primit luni aviz favorabil de la comisiile de apărare, ordine publică și siguranță națională ale celor două Camere ale Parlamentului, decizia fiind luată în unanimitate, prin vot deschis.

Petre Tobă a arătat la ieșirea de la audierea din Comisiile pentru Apărare, Siguranță și Ordine Publică că se simte onorat să fie prezent la ședință în postură de candidat pentru funcția de ministru al Internelor și a arătat că una dintre prioritățile lui este aceea de creștere a cadrului de siguranță a cetățeanului, mai ales în contextul european actual.

„A fost o audiere extrem de consistentă am avut foarte multe întrebări și sper că votul final a dovedit că răspunsurile mele au mulțumit pe domnii deputați și senatori. Îmi exprim speranța unei foarte bune colaborări cu comisiile pe ordine publică și sisuranță națională și bineînțeles un sprijin din partea acestora și bineînțeles de câte ori va fi nevoie voi fi în Parlament la cele două comisii”, a spus Tobă.

Întrebat care este principalul său obiectiv pentru MAI, Tobă a declarat: „Prioritatea numărul unu a Ministerului Afacerilor Interne va fi reprezentată de creșterea gradului de siguranță al cetățeanului și când spun acest lucru, este o temă extrem de actuală, vedem cu toții tot ceea ce se întâmplă în proximitatea României, vedem tot ceea ce se întâmplă în Europa și prin creșterea gradului de siguranță doresc să acopăr toate componentele ce însumează siguranța cetățeanului”.

Inchide