• Publicat:
Știri

Pintea anunță: 90% dintre rapoartele întocmite în urma controalelor, depuse la Parchet sau la DNA

Pintea anunță: 90% dintre rapoartele întocmite în urma controalelor, depuse la Parchet sau la DNA
90% dintre rapoartele pe care Ministerul Sănătății le-a întocmit în urma controalelor au fost depuse la Parchet sau DNA, a precizat, miercuri, ministrul Sorina Pintea. Precizarea ministrului vine în contextul în care, miercuri, Emanuel Ungureanu a depus o plângere la DNA privind raportul ANT.

„90% dintre rapoartele pe care noi le-am făcut în urma acțiunilor de control au fost depuse la Parchet sau DNA”, a spus ministrul.

Pintea a făcut aceste precizări în contextul în care, miercuri, deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus, miercuri, o plângere la DNA privind raportul Agenției Naționale de Transplant (ANT).

„Nu cred că acest lucru trebuia să fie obiectul unei informații speciale pentru domnul deputat”, a completat Sorina Pintea.

Ministrul a precizat că în urma controalelor pe care le dispune sunt emise niște rapoarte din care nu sunt făcute publice decât concluziile acestora.

„De asemenea, măsurile pe care le luăm în urma acestor verificări nu cred că a fost cazul să le facem publice. Raportul făcut în urma controlului la ANT este depus la DNA de către Ministerul Sănătății. Domnul deputat Ungureanu nu a întrebat dacă noi am depus acest raport, dar el este depus de către Ministerul Sînătății”, informează Pintea.

Sorina Pintea a precizat că deputatul a făcut solicitări pe legea 544 pentru a obține rapoartele în urmă cu căteva luni, însă acea solicitare nu a ajuns la ea la acel moment.

„Există niște reglementări foarte clare: rapoartele nu fac obiectul legii 544, doar concluziile”, spune ministrul.

„Pot să vă spun că din cadrul ANT a fost depusă o plângere la DIICOT referitoare la activitatea legată de Registrul Național de Transplant. A venit clasarea – fapta nu există”, informează ministrul.

Sorina Pintea mai subliniază că activitatea Agenției de Transplant s-a îmbunătățit: „Azi noapte a fost o prelevare (n.r. de organe) la Deva – ficat și rinichi urmează două prelevări la Cluj. Activitatea agenției s-a îmbunătățit considerabil. Cele două de la Cluj, nu știm”, conchide ministrul.

 

Inchide