PNL cere explicații ministrului Carmen Dan pentru dosarul penal al românului cu numere de înmatriculare anti-PSD

Redactor:
Diana Grigore
PNL cere explicații ministrului Carmen Dan pentru dosarul penal al românului cu numere de înmatriculare anti-PSD
PNL cere explicații ministrului Carmen Dan pentru dosarul penal al românului cu numere de înmatriculare anti-PSD. Vezi declarațiile liderilor liberali

„Dragnea și PSD folosesc instituțiile statului, în special cele de forță, împotriva adversarilor politici. Și eu am fost victima acestor anchete. Ce face PSD în cazul șoferului din Suedia, reprezintă încă o dovadă. Mesajul incriminat nu se referă la România, la statul român, guvernul României, persoane din guvern etc. Nu. Mesajul este împotriva unei formațiuni politice. Într-o societate liberă, nu sub dictatura PSD, formațiunea politică afectată de mesajul public își caută dreptatea în instanță. Ce face PSD acum reprezintă un abuz îngrozitor, demn de comuniștii anilor 50. O să le propun colegilor mei din comisiile de specialitate să ceară ministrului de interne explicații pentru acest abuz”, a scris luni senatorul PNL, Florin Cîțu, pe Facebook.

De asemenea, deputatul PNL Bogdan Huțucă, le-a cerut membrilor Comisiei de apărare să verifice modul în care a acționat Poliția Română în acest caz.

„Solicit public colegilor mei din comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională să verifice modul în care a acționat Poliția Română în cazul românului venit din Suedia cu un mesaj critic la adresa Partidului Social Democrat, pe plăcuțele de înmatriculare. Vă amintesc că românul stabilit în Suedia a circulat câteva săptămâni pe drumurile publice din România, timp în care a fost urmărit de forțele de ordine care conform legii se ocupă de protecția cetățenilor și nu de hărțuirea lor. Dacă se confirmă faptul că poliția l-a urmărit în această dimineață chiar din fața casei, atunci suntem într-o situație gravă de încălcare a legii”, transmite deputatul PNL, Bogdan Huțucă, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Brigada Rutieră transmite că a fost întocmit dosar penal pe numele lui Răzvan Ștefănescu, românul care conduce mașina M..E PSD, pe motiv că automobilul nu are drept de circulație în țară cu acele plăcuțe, iar Biroul Interpol Stockholm a anunțat că numerele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei.

„Astăzi, în jurul orei 06.00, un echipaj de poliție al Brigăzii Rutiere din cadrul D.G.P.M.B., aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza sectorului 3, a depistat în trafic un autoturism, înmatriculat în Suedia, condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani. Conducătorul auto a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, în vederea declanșării verificărilor procedurale, pentru stabilirea cu exactitate a situației juridice în ceea ce privește regimul de înmatriculare și circulație a vehiculului pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România”, faptă prev. și ped. de art. 334, alin. (4) din Codul Penal”, se arată în comunicatul Brigăzii Rutiere.

 

Inchide