Polițist local din Timiș, reținut pentru că falsifica amenzi aplicate șoferilor. Ce pedeapsă riscă bărbatul

Polițist local din Timiș, reținut pentru că falsifica amenzi aplicate șoferilor. Ce pedeapsă riscă bărbatul
Sursă Foto - Protv.ro
Publicat: 29/09/2022, 15:38

Autoritățile din Timișoara au deschis o anchetă în cazul unui ofițer de poliție local din Dumbrăvița, care a fost reclamat de mai mulți oameni că falsifica procesele-verbale pentru amenzi.

Polițistul local din Timișoara, care falsifica amenzi și aduna bani pentru bugetul local, a fost pus sub control judiciar.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore într-un dosar pentru abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals. Judecătorul de drepturi și libertăți a decis că agentul acuzat va rămâne sub control judiciar timp de 60 de zile.

Totodată, o reacție a venit și din partea Primăriei din Timiș.

„Instituția colaborează cu organele de urmărire penală în vederea respectării principiului aflării adevărului. Precizăm că pe perioada desfășurării anchetei nu pot fi divulgate date și informații privitoare la caz, pentru a nu influența rezultatul anchetei”, a transmis Primăria Dumbrăvița.

Șoferii auto, păcăliți de către polițistul local

Polițiștii au intrat pe fir după ce o persoană și-a dat seama că a fost amendată în fals de polițistul local și a sesizat polițiștii. Surse din cadrul anchetei spun că ar fi falsificat mai multe procese-verbale de contravenție pe care le-a și semnat în fals.

Agentul întocmea procese-verbale de amendă şi le semna în locul celor pe care îi „amenda”. La un moment dat, aceştia aflau că au de plătit amenzi.

Cei mai mulţi achitau sumele, banii intrând în bugetul local. Acesta ar fi dat multe amenzi șoferilor, deși oamenii nu au încălcat legea, potrivit Agerpres.ro.

„Miercuri, 28 septembrie 2022, IPJ Timiș, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, a efectuat o percheziție la sediul Poliției Locale Dumbrăvița, percheziție care viza ridicarea unor documente. Instituția colaborează cu organele de urmărire penală în vederea respectării principiului aflării adevărului. Precizăm că pe perioada desfășurării anchetei nu pot fi divulgate date și informații privitoare la caz, pentru a nu influența rezultatul anchetei”, transmit cei de la IPJ Timiș.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase