Polițistul Gheorghe Ionescu a fost condus pe ultimul drum de o mulțime numeroasă

Polițistul Gheorghe Ionescu a fost condus pe ultimul drum de o mulțime numeroasă
Publicat: 23/08/2015, 13:54

Sicriul cu trupul neînsuflețit al subinspectorului de poliție Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, care a murit după ce omul de afaceri turc Abdullah Atas a intrat cu mașina în el, în timpul unui control în trafic, a fost scos din capela Cimitirului Ghencea Militar II și așezat pe un catafalc.

Învelit în steagul tricolor, sicriul a fost purtat pe brațe de șase dintre colegii ofițerului Gheorghe Ionescu, până la catafalc, unde un sobor de preoți oficiază slujba de înmormântare.

La ceremonie sunt prezenți, alături de familie, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, șeful Poliției Române, Petre Tobă, șefii altor structuri din MAI, care au adus o coroană de flori, dar și sute de polițiști, unii dintre aceștia foști colegi ai lui Gheorghe Ionescu la Brigada Rutieră a Capitalei.

La ceremonie sunt prezenți și oameni care nu l-au cunoscut pe Gheorghe Ionescu, dar care au dorit să îl conducă pe ultimul drum.

La finalul slujbei, cel mai bun prieten și coleg de foarte mulți ani cu Gheorghe Ionescu va rosti un cuvânt de adio din partea colegilor acestuia.

În timpul ceremoniei religioase, la ora 13.00, polițiștii de la inspectoratele de poliție din țară au ținut un moment de reculegere în memoria colegului lor Gheorghe Ionescu și au pornit sirenele de la mașini, pentru câteva minute.

Ofițerul de poliție Gheorghe Ionescu este înmormântat cu onoruri militare și decorat post-mortem cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, conferit de președintele Klaus Iohannis, la propunerea vicepremierului Gabriel Oprea.

Potrivit unui comunicat de presă transmis sâmbătă de Administrația Prezidențială, „în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul și profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-și datoria cu prețul sacrificiului suprem, Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler subinspectorului de poliție Gheorghe Ionescu”.

Subinspectorul de poliție Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a decedat vineri dimineață, după aproape trei săptămâni în care a fost internat la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală. Polițistul fusese dus în comă la spital, în 2 august, după ce omul de afaceri turc Abdullah Atas a refuzat să oprească pentru un control în trafic și a intrat cu mașina în acesta.

Agentul șef principal Gheorghe Ionescu a fost trecut în corpul ofițerilor, fiind înaintat în gradul de subinspector de poliție post-mortem, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne.

Ministerul Afacerilor Interne a organizat funeraliile militare și a sprijinit familia cu tot ce a fost necesar. Soția lui Gheorghe Ionescu va fi angajată la MAI și va primi un ajutor de 20.000 de euro, conform legislației.

Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu avea 44 ani și lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne.

„Cu profundă tristețe anunțăm plecarea timpurie dintre noi a colegului și prietenului nostru, subinspector de poliție p.m. Gheorghe Ionescu, din cadrul Brigăzii Rutiere București. Un profesionist de excepție, un om de o mare noblețe sufletească, devotat profesiei de polițist, dăruit pe deplin familiei și țelurilor pe care le-a avut în viață, ne-a părăsit pentru totdeauna, lăsând în inimile și sufletele noastre un gol imens, sentimente de tristețe și regrete eterne. Dumnezeu să te odihnească în pace,«Dulăule»!”, au scris reprezentanții MAI, amintind de porecla polițistului.

Accidentul în urma căruia ofițerul Gheorghe Ionescu a murit s-a produs în 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecției străzii Nicolae Caramfil cu Șoseaua Pipera, unde acesta se afla împreună cu alți agenți de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic. Polițistul i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească mașina pe care o conducea, omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu, a accelerat și l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanță aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe șosea la 10 metri. Anchetatorii au stabilit că șoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie și mergea cu o viteză de 180 – 200 de kilometri la oră.

Omul de afaceri Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul București.

În urma decesului lui Gheorghe Ionescu, atas va fi acuzat de omor calificat, riscând o pedeapsă de 15 – 25 de ani de închisoare sau detenție pe viață, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

(Serviciul FOTO al agenției MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini.)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului