Polonia a suspendat cursele aeriene cu România. Țara noastră, inclusă pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut

Redactor:
Dragos Tanase
Polonia a suspendat cursele aeriene cu România. Țara noastră, inclusă pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut
Polonia a suspendat cursele aeriene din România în 2 septembrie (FOTO: Pixabay / caracter ilustrativ)

Polonia a inclus România pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut, iar cursele aeriene către și dinspre țara noastră sunt suspendate temporar, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe din țara noastră, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în cursul zilei de 31 august 2020, autoritățile poloneze au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Polone, în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, România a fost inclusă pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut, cursele aeriene către și dinspre România fiind suspendate temporar, începând cu data de 2 septembrie 2020. Măsura suspendării curselor aeriene se aplică pentru toate cele peste 40 de state incluse pe lista țărilor cu risc epidemiologic crescut și este valabilă până la data de 15 septembrie a.c., urmând să fie reevaluată în funcție de evoluțiile epidemiologice”, se arată în comunicatul MAE.

Potrivit autorităților poloneze, vor fi exceptate zborurile aeriene organizate la cererea sau cu acordul Guvernului polonez, zborurile umanitare, medicale și cele de căutare și salvare, zborurile militare poloneze şi străine, precum şi zborurile tip charter planificate anterior intrării în vigoare a hotărârii privind instituirea noilor măsuri.

„Totodată, MAE precizează că persoanele care călătoresc în Republica Polonă dintr-un stat membru UE, precum şi din Regatul Norvegiei, Confederația Elvețiană, Republica Islanda şi Principatul Liechtenstein, pot intra în continuare în acest stat fără restricții sau măsuri speciale precum carantină obligatorie/autoizolare. La punctele de frontieră terestră Schengen (cu Republica Federală Germania, Republica Cehă, Republica Slovacă şi Republica Lituania) sunt efectuate numai verificări aleatorii ale documentelor de călătorie”, mai precizează MAE.

E scandal între conducerea și sindicaliștii din TAROM! Cei din urmă cer ministrului Transporturilor un control imediat: ”Sunt anulate curse cu profit și păstrate cele cu profit redus”

Compania TAROM, grav afectată de pandemia de coronavirus, se află într-o criză profundă, iar perspectivele sunt departe de a fi optimiste.

De-a lungul timpului, GÂNDUL.RO, a prezentat – în exclusivitate – problemele cu care se confruntă TAROM și, mai ales, acuzațiile grave pe care sindicaliștii le-au adus Consiliului de Administrație.

 Însă o cale a succesului nu a fost descoperită, la nivel managerial, salvarea TAROM pare doar o utopie, iar GÂNDUL.RO a intrat în posesia unor altor informații de ultimă oră și le prezintă ÎN EXCLUSIVITATE.

De data aceasta este vorba despre un plan propus de conducerea companiei TAROM, Planul privind încetarea raporturilor de muncă prin acordul părților, aprobat de Consiliul de Administrație al companiei.

Însă sindicaliștii lansează acuzații punctuale, iar Sindicatul Piloților de Linie din România, Sindicatul Însoțitorilor de Bord din România și Salariații Departamentului Tehnic TAROM au trimis o petiție ministrului Transporturilor, Lucian Bode, solicitându-i acestuia să intervină de urgență.

Sindicaliștii acuză Consiliul de Administrație TAROM că ia măsuri fără a se consulta cu sindicatele, iar aceste concedieri ale personalului calificat vor avea drept consecință ”lăsarea Companiei fără venituri” și imposibilitatea de a mai recupera cota de piață pierdută deja în ultimii ani.

Focar de Covid-19 într-un avion, după ce mai mulți pasageri infectați și-au dat măștile jos, s-au plimbat pe culoar și au vorbit unii cu alții

Mai mulți turiști infectați cu noul coronavirus au încălcat regulile din spațiile închise privind prevenirea răspândirii Covid-19  și s-au plimbat fără mască de protecție într-un avion plin cu pasageri care decolase din insula grecească Zakynthos cu destinația Cardiff (Țara Galilor).

În urma gestului lor necugetat, cel puțin 16 pasageri sunt deja confirmați cu COVID-19, iar alți 193 se află în carantină.

O pasageră aflată în avion acuză echipajul aeronavei că nu a luat nicio măsură, deși acei pasageri încălcau flagrant regulile impuse de pandemia de COVID-19.

Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
FOTO. Anamaria Ferentz, apariţie hot! Are peste 40 de ani, dar arată ca la 20...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
Live video Djurgarden – CFR Cluj Scor, punctul forte nesperat pentru români
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Emisiunea lui Mihai Gâdea, făcută praf la CNA. 'Este o făcătură!'. Amenzile sunt URIAȘE
CORONAVIRUS 24 septembrie. Situaţia pe judeţe. Bucureşti pe primul loc în topul infectărilor. Alte trei...
Virusologul șef al Germaniei anunță când se va sfârși pandemia
Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
CREATURA din ocean care îl ÎNGROZEȘTE chiar și pe marele rechin alb. Descoperire ȘOCANTĂ în...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Imagine virală: Cererea trimisă de un elev învățătoarei sale. Ce i-a solicitat copilul
Este DOLIU uriaş în lumea muzicii: Celebra cântăreaţă a murit
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide