Poluarea din București, mai mare decât în Beijing! Aplicația care arată valorile exacte ale calității aerului din această seară

Poluarea din București, mai mare decât în Beijing! Aplicația care arată valorile exacte ale calității aerului din această seară
(FOTO - caracter ilustrativ: Pixabay)
Publicat: 29/10/2020, 19:39
Actualizat: 29/10/2020, 19:45

Conform datelor aplicației Air Matters (Aerul contează), joi, 29 octombrie, poluarea din București, capitala României, era mai mare decât în Beijing, capitala Chinei.

Concret, în această după-amiază, la ora 18.00, în sectorul 1 din București indicele calității aerului arăta valoarea de 152, în timp ce, peste o jumătate de oră, la Beijing era 149.

În concluzie, la București calitatea aerului este una „nesănătoasă”, potrivit aplicației citate, iar în China este „nesănătoasă pentru persoanele sensibile”.

Aceste valori de la noi se mai înregistrau când în anumite zone erau arse diverse deșeuri care emanau un fum toxic, ce se ridica în atmoferă și aerul devenea irespirabil.

Aerul din alte state este respirabil

Spre comparație, în capitala Japoniei – Tokyo – indicele este 26, iar la Paris, în capitala Franței… 50! Evident, în ambele cazuri, calitatea aerului este una „bună”, potrivit Air Matters, care arată un indice aproape incredibil în New York, SUA: 13!!!

Nicușor Dan la GÂNDUL GREEN, despre cum poate fi redusă poluarea din București: Nu trebuie să aplicăm măsuri scrise pe hârtie, care nu au niciun efect

Nicușor Dan, noul primar al Capitalei, a vorbit în cadrul ediției de miercuri, 28 octombrie, a emisiunii GÂNDUL GREEN despre poluarea din București, despre planul actual integrat de calitate a aerului pe care îl consideră unul „defectuos”, dar și despre ce fel de măsuri ar trebuie puse în aplicare astfel încât bucureștenii, dar nu numai, să respire un aer mai curat, mai „green”.

Primarul ales al Municipiului București, Nicușor Dan, a fost invitat în cadrul ediției de miercuri, 28 octombrie, a emisiunii GÂNDUL GREEN, în care a vorbite despre măsurile pe care intenționează să le implementeze în Capitală astfel încât calitatea aerului să fie una mai bună.

„Există acea decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene de acum 4-5 luni și se referă la politicile municipalității în ceea ce privește poluarea aerului și se spune explicit că aceste politici nu au indicator de performanță și sunt niște documente care nu au nicio valoare practică. Deci noi trebuie să ne uităm la indicatori și să ne ducem exact la acele măsuri care duc la reducerea poluării aerului și nu la măsuri scrise pe hârtie, care nu au niciun efect”, a declarat, printre altele, Nicușor Dan.

Poluarea din aer poate crește rata mortalității COVID-19

Pacienții care sunt infectați cu COVID-19 și stau în zone în care aerul este poluat au șanse mult mai mari să moară, față de cei care se află în orașe în care aerul nu are un nivel așa ridicat de poluare, potrivit unui studiu realizat la nivel național de către Școala de sănătate publică a Universității Harvard.

Cercetătorii au analizat peste 3.000 de orașe din SUA și au luat în considerare numărul locuitorilor, numărul de paturi din spitale, numărul de persoane testate, vremea, dar și socioeconomia, scrie nbcnews.com.

Studiile au arătat cât de important este nivelul de plouare din unele orașe, atât în timpul epidemiei de COVID-19, dar și după ce va lua sfârșit.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Programul spațial civil al Chinei este de fapt militar, avertizează NASA