Poluarea din București, mai mare decât în Beijing! Aplicația care arată valorile exacte ale calității aerului din această seară

Redactor:
Dragos Tanase

Conform datelor aplicației Air Matters (Aerul contează), joi, 29 octombrie, poluarea din București, capitala României, era mai mare decât în Beijing, capitala Chinei.

Concret, în această după-amiază, la ora 18.00, în sectorul 1 din București indicele calității aerului arăta valoarea de 152, în timp ce, peste o jumătate de oră, la Beijing era 149.

În concluzie, la București calitatea aerului este una „nesănătoasă”, potrivit aplicației citate, iar în China este „nesănătoasă pentru persoanele sensibile”.

Aceste valori de la noi se mai înregistrau când în anumite zone erau arse diverse deșeuri care emanau un fum toxic, ce se ridica în atmoferă și aerul devenea irespirabil.

Aerul din alte state este respirabil

Spre comparație, în capitala Japoniei – Tokyo – indicele este 26, iar la Paris, în capitala Franței… 50! Evident, în ambele cazuri, calitatea aerului este una „bună”, potrivit Air Matters, care arată un indice aproape incredibil în New York, SUA: 13!!!

Nicușor Dan la GÂNDUL GREEN, despre cum poate fi redusă poluarea din București: Nu trebuie să aplicăm măsuri scrise pe hârtie, care nu au niciun efect

Nicușor Dan, noul primar al Capitalei, a vorbit în cadrul ediției de miercuri, 28 octombrie, a emisiunii GÂNDUL GREEN despre poluarea din București, despre planul actual integrat de calitate a aerului pe care îl consideră unul „defectuos”, dar și despre ce fel de măsuri ar trebuie puse în aplicare astfel încât bucureștenii, dar nu numai, să respire un aer mai curat, mai „green”.

Primarul ales al Municipiului București, Nicușor Dan, a fost invitat în cadrul ediției de miercuri, 28 octombrie, a emisiunii GÂNDUL GREEN, în care a vorbite despre măsurile pe care intenționează să le implementeze în Capitală astfel încât calitatea aerului să fie una mai bună.

„Există acea decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene de acum 4-5 luni și se referă la politicile municipalității în ceea ce privește poluarea aerului și se spune explicit că aceste politici nu au indicator de performanță și sunt niște documente care nu au nicio valoare practică. Deci noi trebuie să ne uităm la indicatori și să ne ducem exact la acele măsuri care duc la reducerea poluării aerului și nu la măsuri scrise pe hârtie, care nu au niciun efect”, a declarat, printre altele, Nicușor Dan.

Poluarea din aer poate crește rata mortalității COVID-19

Pacienții care sunt infectați cu COVID-19 și stau în zone în care aerul este poluat au șanse mult mai mari să moară, față de cei care se află în orașe în care aerul nu are un nivel așa ridicat de poluare, potrivit unui studiu realizat la nivel național de către Școala de sănătate publică a Universității Harvard.

Cercetătorii au analizat peste 3.000 de orașe din SUA și au luat în considerare numărul locuitorilor, numărul de paturi din spitale, numărul de persoane testate, vremea, dar și socioeconomia, scrie nbcnews.com.

Studiile au arătat cât de important este nivelul de plouare din unele orașe, atât în timpul epidemiei de COVID-19, dar și după ce va lua sfârșit.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
FOTO. Imaginile momentului cu logodnica lui Ion Ion Țiriac! S-a pozat așa și fanii au...
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Părerea lui Gigi Becali despre George Simion. Surprinzător ce a putut spune despre liderul AUR
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Fotografia care a stârnit controverse pe Facebook: „Cine a spus că în Poliția Română sunt...
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Monica Pop, acuzații GRAVE despre ultima măsură impusă de autorități: ”Categoric, este o discriminare!”
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A MURIT! Vestea ȘOC a momentului în România
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide