Pop sesizează ANPC și Ministerul Finanțelor privind două edituri specializate în elaborarea auxiliarelor. „Lupta mea cu această caracatiță continuă”

Pop sesizează ANPC și Ministerul Finanțelor privind două edituri specializate în elaborarea auxiliarelor. Lupta mea cu această caracatiță continuă
Publicat: 17/09/2017, 19:33

„Fără nicio emoție, unele edituri specializate numai în auxiliare imprimă pe coperta acestora, AVIZAT MEN, fără să aibă acest aviz. Nu voi intra în detalii cu privire la cum funcționează caracatița auxiliarelor. Lupta mea cu această caracatiță continuă. Mâine, 18 septembrie 2017, voi continua acest demers. Voi notifica două dintre edituri despre abuzurile pe care le fac prin menținerea AVIZULUI MEN pe auxiliarele de clasa a III-a și a IV-a. (menționez că pentru clasele acestea, MEN nu a avizat niciun auxiliar) precum și de adresele pe care le fac în continuare la nivelul unităților de învățământ. De asemenea, voi sesiza atât Ministerul de Finanțe cât și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului pe aceste aspecte”, a scrie Liviu Pop pe blog.

Ministrul Educației a declarat, la începutul lunii august, că toate mijloacele de învățământ didactic auxiliar și curicular trebuie revizuite, motiv pentru care niciunul nu va mai fi valabil. Ordinul a intrat în vigoare, în prezent nefiind folosite manuale auxiliare. Decizia lui Pop a stârnit și nemulțumiri în rândul părinților și profesorilor.

„Demersul meu legal, de a pune în aplicare Legea Educației Naționale (LEN) privind manualele școlare și auxiliarele didactice, a stârnit foarte multe dezbateri, mai ales în mediul on-line. (..) Este de asemenea, pentru prima dată, în ultimii 5 ani (de la intrarea în vigoare a LEN), când elevii din actuala clasă a 5-a primesc la început de an școlar manuale și nu auxiliare (anul trecut și acum doi ani acele auxilare NU AU FOST AVIZATE de Ministerul Educației Naționale ). Până în acest an școlar elevii primeau zeci de auxiliare la începutul anului școlar, iar manualele le parveneau abia în semestrul al doilea sau deloc. De ce? Simplu, caracatița auxiliarelor cu tentacule până în minister trebuia hrănită cu bani negri sau gri, iar cum cifra de afaceri anuală a acestor edituri este, din analiza unora, de peste 100 de milioane de euro, interesul pentru această temă este unul pe măsură”, mai susține Pop.

Pe Facebook a fost creat un eveniment, intitulat „Biblioteca pentru Pop”, mai mulți părinți anunțând că vor merge marți dimineața în fața Guvernului, unde vor cere demisia ministrului.

„Hai să îi ducem o carte lui Pop și să îi cerem demisia! Ministrul Educației, Liviu Marian Pop, a bulversat întregul sistem de învățământ românesc. Milioane de copii și de părinți au privit, în ultimele săptămâni, cum deciziile halucinante ale lui Pop duc școala românească spre haos complet. Cea mai recentă măsură care a dat peste cap Educația din România a fost ordinul de ministru privind interzicerea materialelor auxiliare, care a provocat situații aberante: părinții s-au plâns că elevii sunt percheziționați în ghiozdane, profesorii că nu mai au cum să predea la clase, Gazeta Matematică a fost considerată interzisă în școli iar soarta examenelor din acest an școlar a devenit incertă. (..) Societatea românească a putut remarca faptul că Educația a ajuns să fie condusă de o persoană cu grave probleme de background profesional și chiar și de exprimare: gafele legate de „genunche” și „cu câți i se scrie cucântul ” fac parte deja din biografia publică a domnului Pop”, scriu inițiatorii pe pagina de Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația