Prefectul Capitalei: ”În București nu mai sunt locuri la ATI. Spitalul Colentina va deveni spital Covid-19 / Ce urmează să se întâmple cu medicii și asistenții școlari”

Redactor:
Florentina Dinu
Prefectul Capitalei: ”În București nu mai sunt locuri la ATI. Spitalul Colentina va deveni spital Covid-19 / Ce urmează să se întâmple cu medicii și asistenții școlari”
Prefectul Capitalei: ”În București nu mai sunt locuri la ATI. Spitalul Colentina va deveni spital Covid-19 / Ce urmează să se întâmple cu medicii și asistenții școlari”. Captură Youtube

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat în urmă cu câteva minute că s-a decis, ca în București, Spitalul Colentina să devină spital Covid-19, iar la Spitalul Marius Nasta vor fi detașați medici pentru unitatea mobilă. Declarând că în București nu mai sunt paturi la AȚI, managerii de la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” vor colabora în cadrul  Spitalului Universitar de Urgență Elias, pentru a asigura personalul medical. O altă soluție pentru a combate lipsa cadrelor medicale este detașarea medicilor și asistenților școlari din unitățile de învățământ încadrate în scenarul roșu în spitalele Covid-19

Principalele declaratii ale prefectului Capitalei;

”În seară această, a avut loc o întrunire cu toți prefecții de județ și cu reprezentații inspectoratelor de urgență și s-au dezbătut probleme legate de starea actuală Covid-19.

În București nu mai sunt locuri la AȚI. Se semnează un acord, iar Spitalul Colentina va deveni spital Covid-19  în totalitate. La spitalul Marius Nasta a fost trimisă o unitatea mobilă și vor fi detașați medici pentru această unitate mobilă. Pentru lipsa de paturi, Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” și Spitalul Universitar de Urgență Elias, managerii, vor colabora pentru a asigura personalul medical din Elias.

O altă informație: se punea problema lipsa cadrelor medicale. S-a luat decizia cu Ministereul Sănătății și Ministerul Educației și Cercetării ca medicii și asistenții școlari din scenariul roșu să fie detașați în spitalele Covid-19”.

În urmă cu o lună, Spitalul Clinic Colentina din București a fost redeschis pentru pacienții nonCOVID, după ce timp de 5 luni fusese spital suport COVID.

Conducerea DSP București a anunțat, în urmă cu două zile,  că Spitalul Colentina a primit aviz temporar pentru a intră în lupta contra Covid cu 140 de paturi.

Atât premierul Ludovic Orban, cât și ministrul Sănătății Nelu Tătaru au declarat, pe 1 octombrie,  că intenționează să retransforme Spitalul Colentina în spital COVID.

 

 

 

 

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Antena 1 a dat lovitura. Puțină lume se aștepta la asta. Ce se întâmplă la...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Top 3 cele mai ghinioniste zodii în data de 28 octombrie. Gemenii se vor adapta...
Inchide