Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală pe internet. A doua victimă face mărturisiri

Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală pe internet. A doua victimă face mărturisiri
Sursă Foto - Ego.ro
Publicat: 20/09/2022, 21:34

Ancheta continuă în cazul preotului Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală. Pe internet au început să apară noi mărturii ale altor potențiale victime.

Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală de către o femeie, pare că nu mai iese basma curată din această poveste. O altă femeie îl acuză de viol.

„La mine abuzul a fost viol”, acuza sub protecția anonimatului o altă femeie. Visarion Alexa nu a dorit să răspundă și i-a interzis inclusiv avocatei sale să discute cu presa.

Cu identitatea protejată, o altă femeie susține pe Facebook că ar fi fost la rândul său victima părintelui Visarion Alexa, chiar în chilia preotului.

„Și eu am trecut prin chilia părintelui Alexa. Sunt una dintre victime. La mine abuzul a fost viol, aș putea spune. Eram blocată. Mă rugam la Sfântul Mina să se termine, că avea icoana în chilie. Foarte puțini au știut, că nimeni nu m-ar fi crezut”, a declarat o presupusă victimă a preotului.

Femeia susține că în urma incidentului ar fi făcut plângere doar la biserică, dar nu a avut curajul până acum să meargă la poliție.

 „Pe noi ne ținea două minute și pe cele tinere câte o jumătate de oră”, a spus una dintre victime.

Din păcate, nu s-a putut lua legătura cu părintele Visarion Alexa atât telefonic, cât și prin avocata sa, ca să îi ceară părerea în legătură cu acuzațiile care i se aduc.

Până în momentul de față, niciunul nu a dorit să răspundă. În comuna Joița unde părintele locuiește, unii vecini se tem să vorbească în timp ce alții spun că nu l-au mai văzut de câteva zile.

„Îl salutam în fiecare dimineață. Nu l-am mai văzut de o săptămână”, a spus unul dintre vecini.

Deocamdată, preotul se află sub control judiciar. El a fost înregistrat doar audio de către femeia care îl acuză că a agresat-o sexual.

Părintele va da declarații în următoarele zile

În continuare, procurorii ar putea dispune o percheziție informatică, ceea ce înseamnă că telefonul preotului ar fi expertizat. În plus, ar urma și percheziții domiciliare, dar și audierea unor noi martori. În funcție de ancheta judiciară, o decizie va fi luată și de către Patriarhie, potrivit purtătorului de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, părintele va fi chemat în zilele următoare pentru a da o declarație celor de la Arhiepiscopie.

„Dacă va fi găsit vinovat, fiind paroh, i se va retrage, desigur, această funcție. Apoi, în funcție de gradul de gravitate al unei vinovății confirmate, există trepte de sancționare. Un preot care a comis varii abateri morale poate fi trimis la o mănăstire pentru o perioadă de aspră „pocăință”, poate fi „depus din treaptă”, sau chiar caterisit (eliminarea din preoție)”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.

Deocamdată, părintele a fost suspendat de la slujire.

De asemenea, nu se știe încă dacă și poliția va porni o nouă anchetă având în vedere că în spațiul public au apărut și alte mărturii ale unor potențiale victime care îl acuză pe părinte de agresiune sexuală și inclusiv de viol. Polițiștii spun, însă că, potrivit legislației în vigoare, victimele trebuie să sesizeze unitatea de poliție, ProTv.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult