Președintele Finlandei, spitalizat din cauza unor „simptome prelungite de Covid-19”

Președintele Finlandei, spitalizat din cauza unor „simptome prelungite de Covid-19”
Președintele Finlandei, spitalizat din cauza unor „simptome prelungite de Covid-19” / Sursă Foto: Captură - YouTube
Publicat: 26/04/2022, 22:57

Preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto, în vârstă e 73 de ani, a fost spitalizat din pricina unor ”simptome prelungite de COVID-19”, a transmis marţi instituția prezidențială, informează AFP.

Sauli Niinisto ”se simte rezonabil de bine şi continuă să muncească la distanţă”, precizează serviciile sale. Acesta a fost diagnosticat bolnav de COVID-19 la 19 aprilie, când şi-a anulat o vizită în Norvegia.

Spitalizarea șefului statului are loc în timp de Finlanda, o ţară nordică, cu o frontieră comună cu Federația Rusă de 1.300 de kilometri, are în vedere să-şi depună candidatura în vederea unei aderări la NATO.

Kremlinul a ameninţat, în timpul invaziei ruse a Ucrainei, cu o consolidare a mijloacelor militare – şi anume nucleare – în regiunea Mării Baltice, în cazul în care Finlanda sau Suedia aderă la această alianţă militară condusă de către Statele Unite.

Premierul finlandez Sanna Marin a anunţat în timpul unei vizite în Suedia, la jumătatea lui aprilie, că o decizie cu privire la o depunere sau nu a unei candidaturi la aderarea la NATO urmează să fie luată ”în câteva săptămâni”.

Vizită pentru a dezbate o eventuală candidatură la NATO

Preşedintele Finlandei urmează să efectueze la 18 mai o vizită în Suedia, care dezbate, la rândul său, o eventuală candidatură la NATO. Numeroşi analişti mizează pe o candidatură a Finlandei şi poate şi a Suediei suficnet de rapide, înaintea summitului NATO prevăzut la sfârşitul lui iunie la Madrid.