Prima țară care închide campania de vaccinare împotriva COVID: ”Epidemia pare să se diminueze”

Prima țară care închide campania de vaccinare împotriva COVID: ”Epidemia pare să se diminueze”
Prima țară care închide campania de vaccinare împotriva COVID / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 26/04/2022, 16:40

Danemarca este prima țară care va închide campania de vaccinare împotriva COVID, datorită felului în care controlează pandemia. Totuși, oficialii transmit că vaccinarea va reveni în toamnă, când va fi „probabil” nevoie din nou de imunizare, relatează I24news.

Începând cu 15 mai, Consiliul Național de Sănătate din Danemarca nu îi va mai invita pe cetățeni să se vaccineze împotriva COVID, transmite Berlingske, citând un comunicat de presă transmis marți.

„Ne aflăm într-o situație bună. A sosit primăvara și avem un bun control al epidemiei, care pare să se diminueze”, spune Bolette Søborg, de la Autoritatea sanitară daneză.

Ratele de internare COVID sunt stabile

„Ratele de internare sunt stabile și ne așteptăm, de asemenea, ca acestea să scadă în curând. Prin urmare, încheiem programul de vaccinare în masă împotriva COVID„, a adăugat Bolette Søborg.

Cu toate că Autoritatea sanitară daneză închide deocamdată invitațiile pentru vaccinare, asta nu înseamnă că nu poate reveni.

Autoritatea de Sănătate mai transmite că în această toamnă va fi „probabil” nevoie din nou de vaccinarea împotriva COVID, dar posibil nu pentru toată lumea.

„Intenționăm să deschidem din nou programul de vaccinare în toamnă. Înainte de aceasta, se va face o evaluare amănunțită cu privire la cine și când să fie vaccinat și cu ce vaccinuri. Ne așteptăm să prezentăm un plan pentru cadrul general pentru sezonul 2022-2023 înainte de vacanța de vară”, spune Bolette Søborg.

Centrele de vaccinare vor mai fi deschise

„Continuăm să recomandăm vaccinarea pentru persoanele cu risc deosebit de crescut de a avea o evoluție severă a bolii”, spune Bolette Søborg.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase