Primăria Capitalei anunță: Iluminatul festiv din acest an celebrează statutul de oraș gazdă al Euro 2020

Primăria Capitalei anunță: Iluminatul festiv din acest an celebrează statutul de oraș gazdă al Euro 2020
Iluminatul festiv din acest an celebrează statutul de oraș gazdă al Euro 2020, a anunțat, marți, Primăria Capitalei. Între evenimentele desfășurate în cadrul Târgului de Crăciun București vor fi concerte, ateliere de creație pentru copii, iar în 13 decembrie este anunțată și vizita lui Moș Crăciun.

Potrivit Primăriei Capitalei, Târgul de Crăciun va fi inaugurat joi, în Piața Constituției. Iluminatul festiv va fi aprins la ora 19.00, când va fi și un spectacol susținut de Corul de copii Radio, Lidia Buble, Voltaj și Loredana & Banda Agurida.

Anul acesta, iluminatul festiv va fi asigurat de Compania Municipală Iluminat Public București și are ca temă „Euro 2020 – București, oraș gazdă”, iar Capitala va fi împodobită cu 10 milioane de beculețe de tip LED – cu 7 milioane mai multe decât în anii precedenți, peste 9.300 de elemente luminoase – dintre care unele cu specific sportiv, aproximativ 4.000 de elemente luminoase 3D și 2D, (cu 1.500 mai multe decât anul trecut) și 2.200 de figurine agabaritice – care depășesc 2,5 metri înălțime.

Traseul iluminatului festiv din acest an însumează peste 40 de kilometri de bulevarde și străzi adiacente, în 72 de locații din București, potrivit Primăriei Capitalei.

La Târgul de Crăciun București vor fi desfășurate și programe speciale dedicate Zilei Naționale a României și Crăciunului, va exista un patinoar, Casa Moșului, un brad de Crăciun înalt de peste 30 de metri, dar și produse tradiționale de sezon, expuse în cadrul celor peste 130 de căsuțe ale târgului.

Bucureștenii care vor petrece Seara de Ajun în Piața Constituției pot participa la Concertul extraordinar de Crăciun „Silent Night”, susținut de Orchestra Simfonică București și Big Band-ul Radio, dirijor Andrei Tudor, Grupul vocal „Acapella”, Corul de copii „Sunetul Muzicii” și soliștii Marcel Pavel, Vlad Miriță, Andrei Lazăr, Ionuț Ungureanu, Aurelian Temișan, Luminița Anghel, Monica Anghel, Paula Seling, Irina Baianț si Loredana.

Târgul de Crăciun va fi deschis zilnic, până pe 26 decembrie, între orele 11.00 – 22.00, în perioadele 2 – 5 decembrie / 9 – 12 decembrie / 16 – 19 decembrie, cu o prelungire de 30 de minute (11.00 – 22.30) în perioadele 28 – 30 noiembrie / 1 decembrie / 6 – 8 decembrie / 13 – 15 decembrie / 20 – 26 decembrie. Intrarea este liberă la toate atracțiile din program.

În cele peste 130 de căsuțe din lemn decorate festiv, bucureștenii și turiștii pot găsi decorațiuni de sezon, costume populare, accesorii, ii, obiecte tradiționale specifice sărbătorilor de iarnă, produse lucrate manual, jucării sau produse naturale de îngrijire ori cozonaci, prăjituri de casă, dulcețuri, poale-n brâu, plăcinte, vin fiert si brânzeturi.

Copiii vor putea participa la atelierele de creație organizate în primele două weekend-uri, la Casa lui Moș Crăciun, din Piața Constituției. Astfel, pe 30 noiembrie, între orele 12.00 – 14.00 și pe 1 decembrie, între orele 11.00 – 14.00, cei mici sunt așteptați la atelierul de personalizat globuri, iar pe 7 și 8 decembrie, între orele 11.00 – 14.00, la atelierul de personalizat coronițe de brad.

Tot în primele două weekend-uri, se poate vizita Casa lui Moș Crăciun, între 15.00 – 16.30, iar copiii se vor bucura de întâlnirea cu elfii Moșului, între orele 17.00 – 22.00. Elfii Moșului pot fi salutați de public până pe 24 decembrie, în intervalul orar 11.00 – 13.00 și 17.00 – 22.00. Tot la Casa lui Moș Crăciun va avea loc și un spectacol de magie, pe 6 decembrie, între orele 18.00 – 20.00. Cei mici pot lăsa și anul acesta scrisorile cu dorințe în cutia poștală din Casa lui Moș Crăciun.

Moș Crăciun va sosi la Târgul de Crăciun București pe 13 decembrie, la ora 18.00, cu un program artistic special. În plus, Moșul și elfii săi vor sta de vorbă cu cei mici zilnic, între orele 11.00 – 13.00 și 17.00 – 22.00, până pe 24 decembrie, pentru a afla direct de la ei ce-și doresc să primească de sărbători.

Printre artiștii care vor concerta în cadrul Târgului de Crăciun București se numără Horia Brenciu & HB Orchestra, Ștefan Bănică, Vița de Vie, Vunk, Voltaj, Bere Gratis, Holograf, Phoenix, Moonlight Breakfast, Antract, Damian Drăghici & Brothers, Ovidiu Komornyik & OK Band, Nicole Cherry, Connect-R, Bosquito, Elena Gheorghe Band, ansambluri de datini și obiceiuri din toate regiunile țării, Ștefan Hrușcă, Narcisa Suciu, Grigore Leșe, Fuego, Irina Loghin și alții.

De Ziua Națională, în Târgul de Crăciun București va fi organizat un program artistic impresionant, începând cu ora 18.30. Spectacolul „Ziua României, Ziua Bucuriei” va aduce laolaltă muzica populară, Orchestra Națională „Valahia”, a Primăriei Municipiului București, condusă de Marius Zorilă. Vor concerta Nicolae Mureșan, Niculina Stoican, Margareta Clipa, Petrică Mâțu Stoian, Ștefania Rareș, Nicoleta Voica, Florica Zaha, Gheorghe Turda, Gheorghe Roșoga, Răzvan Rădos și Corul Cuanticum, Ansamblul folcloric profesionist „Doina Dunării”. Pe scena din Piața Constituției, de Ziua Națională, vor performa și minorități naționale.

În ziua de Crăciun este organizat un program artistic susținut de Corul psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale – condus de arhidiacon Mihail Bucă, corurile de copii „Symbol”, „Allegretto”, „Meloritm”, Ansamblul de copii „Andantino”, Orchestra Metropolitană București – condusă de dirijorul Daniel Jinga, Corul Accoustic și soliștii Ana Cebotari, Mirela Vaida, Elianne, Amna, Mihai Mitză Georgescu, Daniel Lazăr, Ianna Novac, Alina Petrică, Iordache Basalic, Alin Stoica, Liviu Indricău.

Bucureștenii sunt invatați, de Primăria Capitalei, să fie alături de copiii mai puțin favorizați, prin Campania „Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!”, organizată cu scopul de a încuraja vizitatorii să doneze cărți și jucării. Perioada de desfășurare a campaniei este 28 noiembrie – 20 decembrie 2019, iar punctul de donare este cufărul în care pot fi lăsate cărțile și jucăriile, aflat chiar la intrarea în Casa lui Moș Crăciun din Piața Constituției.

Târgul de Crăciun București se află la cea de-a XIII-a ediție și se înscrie în rețeaua internațională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – „Christmas Markets”. Potrivit PMB, anual, acesta este vizitat de peste un milion de români și turiști străini.

 

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
ULTIMA ORĂ! S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse produce. Doamne..
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
Dispariție misterioasă în Marea Britanie: 50 de miliarde de lire sterline „sunt ascunse undeva, dar...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Veste GENIALĂ! Medicamente gratuite și compensate! Cine va beneficia de ele
Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo. Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban. Ce se întâmplă...
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Ruby a scos-o din sărite pe bunica ei. Cum a reacționat femeia: „M-ai zăpăcit”
Inchide