Primarul unei localități spaniole, declarații șocante despre români. „Și mie mi-ar plăcea să văd niște oameni împușcați”. PSOE îi solicită demisia

Publicat: 11 01. 2018, 13:20
Actualizat: 11 01. 2018, 15:41

Săptămâna trecută, a avut loc un accident rutier în localitatea Pedrera, situată în provincia Sevilla, în care au fost implicați mai mulți români. Cetățenii români au lovit în mod repetat celălalt autoturism implicat în accident și l-au agresat pe șofer, fiind ulterior reținuți de către Poliția Locală. Scandalul a provocat nemulțumirea locuitorilor din Pedrera, care s-au adunat în fața secției de Poliție pentru a protesta împotriva prezenței românilor în această localitate. La o zi distanță, peste 200 de spanioli au participat la un protest în fața Primăriei pentru a-și manifesta nemulțumirea față de cetățenii români.

Primarul Nogales a ieșit să vorbească cu manifestanții, anunțându-i că Poliția a luat măsurile care se impuneau, însă spaniolii nu au fost mulțumiți de răspunsul acestuia. Protestatarii au avariat mai multe autovehicule ale cetățenilor români, le-au spart geamurile și au răsturnat trei dintre ele, apoi au vrut să meargă locuințele acestora pentru a le cere socoteală.

„De ei trebuie să se ocupe judecătorii, nu noi. Cine încalcă legea, trebuie să vadă cum se aplică legea. Și mie mi-ar plăcea să văd niște oameni împușcați. Le-am zis destule, nu mai am ce să le mai zic”, le-a mai spus primarul maifestanților nemulțumiți din Pedrera.

Aceste declarații ale lui Nogales au atras nemulțumirea liderilor PSOE, care i-au cerut demisia primarului din Pedrera.

„Primarul din Pedrera nu trebuie să mai stea niciun minut în funcție după aceste declarații iresponsabile și incendiare. Este inadmisibil! Nu putem tolera asemenea declarații radicale a unui om public care, în momente delicate precum cel din Pedrera, ar trebui să încerce să reducă tensiunile, nu să pună gaz pe foc”, a declarat Veronica Perez, secretarul general al organizției PSOE din regiunea Sevilla.

„Afirmațiile primarului înrăutățesc climatul de coexistență din acest oraș și Antonio Nogales trebuie să demisioneze”, a adăugat reprezentantul PSOE.