Proteste violente la Craiova. Fotografia lui Raed Arafat a fost incendiată

Publicat: 30/03/2021, 22:45
Actualizat: 06/04/2021, 14:14

Circa 300 de persoane au luat parte, marți, la manifestații împotriva noilor restricții impuse de autorități, la Craiova. Majoritatea participanților de la proteste sunt membri ai galeriilor de fotbal. De asemenea, pe durata mișcărilor de stradă, fotografia lui Raed Arafat a fost incendiată, relatează Mediafax.

Proteste violente la Craiova. Fotografia lui Raed Arafat a fost incendiată

Aproximativ 300 de persoane care participă la protestele de la Craiova au pornit într-un marș prin centrul vechi al orașului.

Majoritatea celor care iau parte la manifestație sunt membri ai galeriilor de fotbal, care au venit și cu recuzita cu care merg pe stadioane.

În timpul protestelor, fotografia secretarului de stat Raed arafat a fost incendiată.

Jandarmii, echipați cu costume speciale de intervenție

Protestatarii scandează „Libertate” și îi cheamă pe toți craiovenii să iasă în stradă. Aceștia au încercat să rupă cordoanele de jandarmi și să pornească pe traseul pe care au mers și luni. Nu au reușit să treacă de jandarmi, care, marți, au venit mai bine pregătiți și mai mulți, echipați în costumele speciale de intervenție.

George Simion, copreședinte AUR: „Protestele nu trebuie și nu vor înceta. Lăsați agenții economici deschiși”

George Simion, copreședintele AUR, afirmă că manifestațiile vor înceta doar în momentul în care restricțiile impuse de autorități vor fi ridicate.

Politicianul îi îndeamnă pe cetățeni să nu se lase manipulați și a cerut ca agenții economici să-și poată desfășura, în continuare, activitatea.

Protestele nu trebuie și nu vor înceta. Totodată, protestele nu trebuie politizate, protestele aparțin tuturor românilor şi merg până la capăt, până când aceste măsuri aberante, care nu au nicio legătură cu logica, vor fi oprite. Denigrările influencerilor, denigrările celor care ar trebui să modeleze felul în care românii gândesc, nu vor avea efect. Continuăm atitudinea critică față de măsurile ineficiente, cerem guvernului retragerea măsurilor aberante. Lăsați agenții economici deschiși, lăsați sălile de sport deschise, lăsați școlile deschise! Nu trebuie să vă descurajați de faptul că unii vă numesc săraci și analfabeți!”, a afirmat George Simion.