Prototip de ARMĂ DE ASALT, asemenea AKM-ului, produs la Fabrica de Arme din Cugir. AVANTAJELE noului model

Publicat: 23 10. 2018, 13:36

Pușca automată de calibru 5,56×45 milimetri assault rifle, model 2017, prototip produs la Fabrica de Arme Cugir, a fost prezentată, marți, la poligonul din cartierul albaiulian Micești, cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Armatei Române.

„Este un produs făcut la Fabrica de Arme din Cugir, un produs nou, 2017, principiul este același cu AKM-ul doar că este o armă cu calibrul mai mic, de 5,56X45 mm. Este o armă în plastic, ajustabilă în funcție de umărul militarului. Inclusiv mânerul e din plastic și încărcătorul e dintr-un aliaj mai ușor. Cu alte cuvinte arma este cu în jur de 300 de grame mai ușoară decât un AKM. Este un produs nou, în dezvoltare și omologare cu Ministerul Apărării Naționale din România”, a declarat, presei, Andrei Sărmășan, economist la Fabrica de Arme din Cugir.

Detalii privind caracteristici tehnico-tactice nu au putut fi oferite. Produsul așteaptă omologarea MApN, iar apoi va putea fi produs în serie.

Spre deosebire de celebrul AKM, această armă este îmbrăcată în plastic și are un suport unde se poate atașa un sistem de ochire, spre exemplu o lunetă.

„Este un produs în dezvoltare și omologare cu MApN. Dacă ei o să fie de acord, cu siguranță noi îl vom face la scară largă”, a mai spus Andrei Sărmășan.

Potrivit acestuia, arma este ușor de manevrat de către militari, este fiabilă și reglabilă în funcție de umăr și lungimea mâinii.

Fabrica de Arme Cugir are circa 900 de angajați.