RĂSTURNARE DE SITUAȚIE. Personalul medical care a demisionat în bloc la Orăștie, de teama coronavirusului, revine la muncă. Cu excepția șefului de secție

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE. Personalul medical care a demisionat în bloc la Orăștie, de teama coronavirusului, revine la muncă. Cu excepția șefului de secție
DSP Suceava a rămas fără kituri pentru testul Covid-19 (FOTO - ilustrativ)
Publicat: 31/03/2020, 06:39

Cele cinci asistente și cinci infirmiere de la spitalul din Orăștie, care plecaseră de teama coronavirsului, și-au retras demisiile, în cursul nopții. Doar medicul de la ATI, care este și șeful secției, nu va mai reveni la muncă și va sta acasă în izolare.

Prefectul din județul Hunedoara, Vasile Potecă, a mers în această după amiază la Orăștie și a reușit să le convingă pe cele cinci asistente și cele cinci infirmiere să se întoarcă la spital, transmite Digi24.ro. Din păcate, nu a reușit același lucru cu medicul de la ATI care a plecat luni alături de personalul medical din secție și a lăsat pacienții în grija unei singure asistente.

Gândul.ro a relatat în exclusivitate detalii ale situației grave de la Orăștie. Pentru că secția ATI a rămas fără medic, prefectul va solicita un alt medic, de la alt spital.

O situație similară a fost și la Mioveni, unde trei medici au demisionat. Scenariul 4 schimbă însă situația, după cum a anunțat Raed Arafat, șeful DSU. Astfel, medicii vor fi obligați să accepte detașări pentru că altfel se află sub incidența penală. Ei nu vor putea nici să mai refuze pacienți, tot de teamă că s-ar putea infecta cu noul coronavirus.