REFERENDUM 2012. Protestatar de serviciu: „La Năstase am vrut să apar la Tv. La PDL am venit că imi place de MRU” VIDEO

Publicat: 27/07/2012, 15:59
Actualizat: 27/08/2012, 16:11

În urmă cu o lună, la câteva ore după ce Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, protesta în fața Spitalului Floreasca. În fața zecilor de camere de filmat spunea că vrea să contribuie la căderea actualei puteri și, în special, a lui Băsescu. Joi, 26 iulie, la mai bine de o lună, a fost în Piața Constituției și a declarat că îl urăște pe Băsescu dar că îl admiră pe Mihai Răzvan Ungureanu.

Pe 20 iunie, după tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase, doi tineri au venit la spitalul Floreasca, având o pancartă pe care scria: „Ești mulțumit, Băsescu? Câți oameni ai omorât până acum?”. Unul din ei era Radu Pițurlea, care susține că studiează în SUA și este în vacanță în România.
La o lună, Radu s-a aflat în primele rânduri de susținători aduși de PDL în Piața Constituției. La final, l-a așteptat pe Mihai Răzvan Ungureanu și i-a strâns mâna. Radu Pițurlea spune că a venit la miting pentru că îl simpatizează pe fostul premier Ungureanu. „Am venit mai mult din curiozitate. Voiam să văd cum se desfășoară un miting”, a declarat Radu în fața camerei de luat vederi

Când camera este oprită, Radu, care 18 ani, spune că de fapt nu a venit pentru Băsescu. „Nu imi place deloc de el. De fapt, îl cam urăsc, vreau să pice. Eu am venit pentru că îmi place de MRU, e intelectual e la alt nivel”, spune Radu.

Povestește și cum a ajuns pe 20 iunie la Spitalul Floreasca și de ce l-a susținut pe Năstase. „Eram acasă și m-am uitat la TV și am văzut ce s-a întâmplat. L-am sunat pe un amic și ne-am găndit că e un moment bun să apărem la TV. Am făcut un banner și am mers la spital, dar nu credeam că o să fie atâtea camere”. A fost așa, mai mult o glumă”, spune Radu.După ce a apărut la toate posturile TV, părinți l-au muștruluit. Mama sa i-a ars bannerul.

În urmă cu o lună, în timp ce Adrian Năstase era îngrijit de medici, Radu povestea că a ales să meargă la spitalul Floreasca „ca să îmi exprim libertatea de discurs pe care o democrație ar trebui să o aibă și ca, în sfârșit, să pot să acționez. Să nu mă uit numai la știri, să pot și eu să contribui și eu cu ceva la căderea puterii actuale”.

Pe 20 iunie, tânărul a mai spus că președintele țării, Traian Băsescu, ar fi responsabil de ceea ce i s-a întâmplat lui Adrian Năstase. „Băsescu are mai multă vină, deoarece a lăsat justiția să îl bage pe Năstase la pârnaie și Năstase (n.r. este vinovat) pentru că a vrut să scape prin împușcare, dar este și de vină sistemul actual”, a spus Radu Pițurlea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase