EXIT POLL ora 21. Clotilde Armand are un avans de 10% față de primarul în funcție la Sectorul 1, Daniel Tudorache/ Cine câștigă în fiecare sector din București

EXIT POLL ora 21. Clotilde Armand are un avans de 10% față de primarul în funcție la Sectorul 1, Daniel Tudorache/ Cine câștigă în fiecare sector din București
Rezultate alegeri locale 2020. Cine câștigă în fiecare sector din București
Publicat: 27/09/2020, 20:05
Actualizat: 27/09/2020, 21:17

A început numărătoarea inversă pentru mult așteptatele alegeri locale din București. Pe primul loc la Primăria Capitalei este, Nicușor Dan care conduce net conform EXIT POLL-ului de la ora 21.00.  GÂNDUL.RO vă prezintă, totodată, cine câștigă în fiecare sector. La Sectorul 1, conform unui exit poll realizat de Avangarde, Clotilde Armand are 47% dintre voturi, față de Daniel udorache, care are 37% dintre voturi. 

Rezultate EXIT POLL ora 21.00

Numărul secțiilor de votare și numărul alegătorilor intervievați au fost – 120 de secții distribuite proporțional cu numărul de votanți pe cele 6 sectoare în cadrul Municipiul București, 35 de secții de votare în Municipiul Craiova și 30 de secții de votare în Municipiul Constanța, precizează reprezentanții Avangarde.

Numărul de votanți care au fost intervievați a fost de peste 13.000 în cazul Municipiului București (distribuit proporțional pe sectoare), peste 4000 de votanți în Municipiul Craiova și peste 3900 în Municipiul Constanța.

În realizarea cercetării au fost implicate circa 500 de persoane (circa 400 de operatori de interviu, 30 de operatori call-center, 20 de coordonatori de teren și 15 experți.

UPDATE, ORA 20:00

Prezența la vot a ajuns, la nivel național, la 44,54%, iar în București la 34,87%. Cetățenii cu drept de vor mai au o oră la dispoziție pentru a-și exercita dreptul.

UPDATE, ORA 19:00

Solicitarea MAI a votării după ora 21:00 pentru persoanele care aşteaptă în proximitatea secţiilor să îşi exercite dreptul de a alege a fost respinsă, duminică seara, de Biroul Electoral Central. Ministerul Afacerilor Interne solicitase prelungirea votării după ora 21.00 în secţiile de votare unde procesul electoral a fost îngreunat din cauza măsurilor restrictive luate în contextul pandemiei de coronavirus.

UPDATE, ORA 18:00

Din primele informații, Gabriela Firea și Nicușor Dan au strâns câte 40 de procente. Astfel că bătălia se va da până la ora 21:00, când se închid secțiile de votare. Referitor la lupta din sectoare, putem spune doar că sunt șanse să apară unele surprize.

UPDATE, ORA 17:00

Raed Arafat, șeful DSU, a precizat că echipajele medicale sunt gata să acționeze oriunde este nevoie.

Din punct de vedere medical, nu avem informaţii că au fost probleme speciale la secţiile de vot. Există echipaje care sunt pregătite să intervină. Din fericire, nu au fost situaţii care să necesite aşa ceva”, a precizat Raed Arafat.

UPDATE, ORA 16:00

Dan Tudorache, candidatul PSD pentru Primăria Sectorului 1, are încredere că oamenii îi vor vota și, astfel, va mai câștiga un mandat de edil.

”Alegerile locale sunt despre construire, nu despre distrugere, despre oameni, despre cum va funcționa mai bine cetatea, despre cum să facem mai bună viața oamenilor, despre calitatea vieții.

Pentru că primarul este cel care chiar poate schimba și influența direct viața unei comunități. Mergeți la vot cu încredere!”, a scris primarul Dan Tudorache pe pagina sa de socializare.

UPDATE, ORA 15:00

Rareș Bogdan este foarte mulțumit de prezenta la vot până la ora 15 și îi îndeamnă pe români să meargă pe acceeași linie, până la ora 21.00.

E bine. E foarte, foarte bine in mai multe locuri decât speram. NU va opriți! Va fi o seara MARE. La muncaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. E șansa noastră uriașă sa pregătim Generalele in forța. Mobilizare maxima. Rupem! Nu va opriți pana la 21.00 deloc și PĂZIȚI apoi voturile. E la fel de important”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

UPDATE, ORA 14:00

Potrivit datelor oficiale de la ora 14:00, cei mai puțini votanți din România la alegerile locale sunt în București: 17,52% din totalul alegătorilor. Sectoarele 1 și 6 rămân în continuare cu cea mai mare  prezența la vot.

Sectorul 1: 20.69%

Sectorul 2: 18.32%

Sectorul 3: 14.81%

Sectorul 4: 17.91%

Sectorul 5: 18.11%

Sectorul 6: 18.85%

UPDATE, ORA 13:00

Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, a explicat pe Facebook principalele motive care l-au determinat să meargă la vot.

Am votat pentru a scăpa de mizeria primarilor şi baronilor care au ţinut mulţi ani în sărăcie multe localităţi şi regiuni din ţară. Am votat cu gândul la o schimbare de direcție în localitatea mea, in Popesti-Leordeni, dar și in Bucuresti și in județele oropsite până acum de o șansă la dezvoltare și la un trai mai bun pentru fiecare român. Am votat cu gândul la o schimbare, mai ales în județele din Moldova, la Iași, Botoșani, Neamț, Bacău, cu epicentrul schimbării la Vrancea, care au acum o șansă istorică sa-și schimbe destinul politic. Am votat cu dorința de schimbare în Sudul României, în mod special la Giurgiu și la Teleorman, unde se duce o bătălie politică simbolică împotriva satrapilor de până acum. Și, nu in ultimul rând, am votat cu gândul la Argeș, unde avem șansa de a spăla rușinea județului brătienilor de a fi condus de ultimele vestigii ale comunismului din țară”, a scris Ionel Dancă pe o rețea socială.

UPDATE, ORA 12:00

Daniel Băluță, primarul sectorului 4, a votat duminică Colegiul Național Octav Onicescu. Edilul, care a venit însoțit de soție, i-a îndemnat și pe locuitorii acestui sector să meargă să voteze.

Am votat pentru prosperitatea comunității noastre, pentru dezvoltare și locuri de muncă bine plătite. Dar în primul rând am votat cu gândul că noi nu lăsăm pe nimeni în urmă. Fac apel către toți locuitorii Sectorului 4 să vină azi să voteze. Important e să marcăm ce dorim să facem în următorii patru ani, să continuăm proiectele pe care comunitatea le-a început. E foarte important să creăm locuri de muncă, să ne transformăm în capitala Bucureștiului. Astea sunt gândurile cu care am venit azi la vot”, a declarat Daniel Băluță.

–––––––––––-

Potrivit ultimelor sondaje de opinie, Gabriela Firea, candidatul din partea PSD, ar urma să obțină 42% din voturile cetățenilor din București. Contracandidatul actualului edil este Nicușor Dan, susținut de PNL și Alianța USR-PLUS. Acesta ar urma să obțină doar 35% din voturi. Pe podium mai intră Traian Băsescu, cu 15%.

Alegeri locale București. Cine este favorit potrivit Exit Poll

La aceste alegeri locale care vor avea loc în București, cetățeanul trebuie să se prezinte, ca întotdeauna, cu actul de identitate sau, după caz, cu documentul care dovedește reședința. Dacă această condiție este îndeplinită, alegătorul va semna lista electorală permanentă, după care va primi buletinul de vot și clasica ștampilă cu mențiunea “VOTAT”.

De precizat că fiecare alegător din Capitală urmează să primească patru buletine de vot, după cum urmează: pentru primarul de sector, pentru consiliul local al sectorului, pentru primarul general al Capitalei și pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Alegeri locale 2020. 103 candidaturi la funcțiile de primar în București. Primul Exit Poll

Birourile Electorale de Circumscripţie au constatat rămânerea definitivă a 103 candidaturi la funcţiile de primar din Bucureşti:

– 18 candidaţi – la funcţia de primar general al Capitalei

– 20 de candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 1

– 16 candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 2

– 13 candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 3

– 9 candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 4

– 11 candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 5

– 16 candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 6

Candidaţii sunt ingineri, jurnalişti, medici, economişti, avocaţi, profesori sau actori. Printre ei se regăsesc şi un controlor de trafic aerian, un ghid montan, un teolog, un antrenor, un ofiţer în rezervă, un diplomat, un politolog şi un şofer.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Surpriză pentru posesorii de iPhone-uri vechi. Ce funcție lansează Apple
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid