REZULTATE BACALAUREAT 2012. Cele mai bune 10 licee din județul IAȘI după notele la BAC

REZULTATE BACALAUREAT 2012. Cele mai bune 10 licee din județul IAȘI după notele la BAC
Publicat: 09/07/2012, 20:31
Actualizat: 10/07/2012, 22:46

PRIMELE REZULTATE LA BACALAUREAT 2012 arată că un liceu din Iași a avut rată de promovare de 100%.

Datele arată că dintr-un număr de 6.021 de absolvenți de clasa a XII-a din Iași care s-au înscris pentru a susține examenul de maturitate, puțin mai mult de jumătate, respectiv 3.071, au obținut o medie de trecere la EXAMENUL DE BACALAUREAT 2012.

În Iași s-au obținut 15 medii de 10 la BACALAUREAT 2012. Cinci dintre aceștia provin de la Colegiile „Național” și „Costache Negruzzi” din municipiul Iași, doi de la colegiul „Mihail Sadoveanu” din Pașcani și câte unul de laliceele „Vasile Alecsandri”, „Emil Racoviță” și „Mihai Eminescu”.

gândul a realizat un top 10 cele mai bune licee din județul Iași, după REZULTATELE DE LA BACALAUREAT 2012. În această listă au fost cuprinse unitățile de învățământ care au avut la BACALAUREAT 2012, sesiunea iunie-iulie, peste 100 de candidați.

● Colegiul „Costache Negruzzi” a avut o rată de promovare de 100%. În această unitate de învățământ, cinci absolvenți de clasa a XII-a au obținut media 10. Cea mai mică medie obținută la „Costache Negruzzi” din Iași a fost de 6,28. La acest liceu s-au înscris 143 de candidați la BACALAUREAT 2012.

● Colegiul Național din Iași este pe locul doi în topul celor mai bune licee din Iași. Și în această unitate de învățământ 5 dintre cei 139 de candidați care s-au înscris pentru a susține BACALAUREAT 2012 au obținut media 10. Rata de promovare în această unitate de învățământ este de 99,28%. Din numărul total de elevi care s-au înscris pentru a susține examenul de maturitate un singur candidat nu a luat examenul, deoarece nu s-a prezentat. Cea mai mică medie de promovare în această unitate a fost de 6,73.

● Colegiul Național Mihai Eminescu a obținut o rată de promovare de 98,78%. Cea mai mare medie obținută la sesiunea iunie-iulie la BACALAUREAt 2012 este de 10, în timp ce cea mai mică medie de promovare este de 6,26. Cea mai mică medie obținută la examenul de maturitate în această unitate de învățământ este de 2,4 la matematică, proba de profil.

● Pe locul 4 în top 10 cele mai bune licee după afișarea PRIMELOR REZULTATE BACALAUREAT 2012 se află Liceul Teoretic „Vasile Alexandri”, care are o rată de promovare de 97%. În această unitate de învățământ un singur elev a obținut media 10, iar următoare medie urmată a fost de 9,86. Cea mai mică medie de promovare la BACALAUREAT 2012 în Liceul Teoretic „Vasile Alexandri” a fost de 6,03. Datele arată că din cei 142 de candidați înscriși, 138 au obținut examenul de maturitate.

● La Liceul de Informatică „Grigore Moisil” nu s-a obținut nicio medie de 10. Cea mai mare medie la BACALAUREAT 2012 în această unitate de învățământ a fost de 9,63. Rata de promovare la „Grigore Moisil” este de 94,24%, înainte de afișarea rezultatelor contestațiilor. Cea mai mică notă obținută la BACALAUREAT 2012 în acest liceu a fost de 2,2 la matematică, proba de profil.

● La Liceul „Dimitrie Cantemir” din cei 158 de candidați care s-au înscris să susțină BACALAUREATUL 2012, sesiunea iunie-iulie, 11 absolvenți de clasa a XII-a nu au promovat examenul. Rata de promovare în acest liceu este de 93,04%, înainte de publicarea rezultatelor la contestațiile depuse. Cea mai mare medie obținută la această unitate de învățământ la BAC 2012 este 9,73.

● Niciun absolvent de clasa a XII-a care a susținut BACALAUREAT 2012 nu a obținut media maximă la examenul de maturitate la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”, însă rata de promovare e una de invidiat – 91,72. În această unitate de învățământ 14 candidați nu au reușit să obțină o medie de trecere. Cea mai mare medie la „Garabet Ibrăileanu” a fost 9,8.

● Liceul Teoretic Miron Costin ocupă locul 8 în top 10 cele mai bune licee din județul Iași. La această unitate de învățământ din 114 candidați, 10 nu au reușit să obțină o medie de promovare la BACALAUREAT 2012. Cea mai mare medie obținută în acest liceu este de 9,75, înaintede afișarea rezultatelor contestațiilor. Rata de promovare la această unitate de învățământ este de 91,23%.

● La Școala Normală „Vasile Lupu” cea mai mare medie la BACALAUREAT 2012 a fost de 9,96, în timp ce cea mai mică medie de promovare a fost de 6. La Școala Normală „Vasile Lupu” 11 absolvenți de clasa a XII-a nu au reuști să obțină o medie de 6. Rata de promovare la această unitate de învățământ este de 90,76%, înainte de afișarea rezultatelor de la contestații.

● La Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” din Pașcani, din 237 de elevi care s-au înscris la BACALAUREAt 2012, rata de promovare este de 88,61%. În această unitate de învățământ doi candidați au obținut media 10. Cea mai mică medie de promovare la BACALAUREAT 2012 este de 6,01, după cum arată PRIMELE REZULTATE LA BACALAUREAT 2012.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Iași, rata de promovare din acest județ a crescut cu 14 procente, spre deosebire de cea înregistrată anul trecut. Astfel, în Iași 56,06% dintre elevii care au susținut BACALAUREAt 2012 au obținut o medie de trecere, spre deosebire de anul trecut, atunci când puțin peste 41% dintre absolvenții de clasa a XII-a au obținut o medie de trecere.

REZULTATELE FINALE LA BACALAUREAT 2012 vor fi publicate vineri, 13 iulie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Apple ar urma să lanseze noi iPad-uri, după un an de pauză
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic