România va fi lovită din nou de un val de aer tropical. Cât de caniculară va fi vremea

România va fi lovită din nou de un val de aer tropical. Cât de caniculară va fi vremea
Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 03/08/2022, 09:18

Un val de aer tropical se apropie de România. Temperaturile vor depăși 35 de grade Celsius la umbră în sud-vestul țării. În est și la munte se anunță ploi.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va fi în mare parte frumoasă, dar foarte călduroasă, în special în jumătatea de sud-vest a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și doar izolat posibil ploi slabe la munte, în est și sud-est.

Și vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în regiunile estice și zona montană înaltă.

La Bucureşti, vremea devine călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, probabilitatea de ploaie redusă, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 32 grade Celsius, iar cea minimă va avea valori cuprinse între 15 şi 18 grade Celsius

Vin ploi la sfârșitul săptămânii

Vineri vor fi ploi slabe în partea de est a României, iar Capitala va avea parte tot de o zi călduroasă.

Vremea se va menține călduroasă în majoritatea zonelor, cu disconfort termic. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat vor fi condiții pentru ploi slabe în regiunile estice, potrivit ANM.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 35 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 grade Celsius.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult