„S-a dezbrăcat de pantaloni și m-a tras în brațele lui. Am simțit că era excitat”. Noi mărturii în cazul prezentatorului pedofil

Publicat: 19 10. 2012, 00:05
Actualizat: 22 08. 2013, 13:38

O altă presupusă victimă a lui Jimmy Savile, moderatorul TV care ar fi abuzat sexual zeci de minori în perioada de glorie a carierei sale, face dezvăluiri șocante despre felul în care pedofilul a atras-o în cabina lui de pe un vas de croazieră, pe vremea când avea doar 16 ani.

Jurnaliștii britanici de la The Sun au stat de vorbă cu Sue Southgate avea doar 16 ani și se plimba cu o prietenă pe vasul de croazieră unde se aflau în vacanță cu părinții. Jimmy Savile s-a apropiat de cele două adolescente și le-a chemat în cabina sa de la clasa I, promițându-le autografe.

Ajunși în încăpere, prezentatorul s-a dezbrăcat de pantaloni și a rămas în chiloți, spre surprinderea celor două adolescente. Lui Savile nu i-a păsat nici măcar că prietena lui Sue era cu aparatul de fotografiat în mână. Dimpotrivă, el a tras-o pe Sue mai aproape și i-a spus celeilalte fete să le facă o poză ca „amintire”.

„M-a tras cu putere și m-a cuprins cu brațele. Era înfricoșător. La un moment dat, și-a scos-o din pantaloni și a început să se frece de mine. Am simțit că era excitat. M-a tras și mai aproape de el și mi-a zis să fac la fel. Mi-a spus așa: >”, a povestit femeia, acum în vârstă de 51 de ani.


Fotografiile cu fata de 16 ani și Jimmy Savile în chiloți, din cabina vasului de croazieră

„Credeam că este un bătrânel inofensiv, o adevărată figură paternă. Așa părea la televizor. Dar sunt convinsă că dacă nu era prietena mea acolo, m-ar fi obligat să fac sex cu el. L-am împins și m-am îndreptat spre ușă”, a adăugat Sue, care se afla în vacanță cu părinții în anul 1978, când a fost molestată de Savile.

La câteva zile după experiența cu Sue, părinții unei fete de 14 ani pe care ar fi molestat-o la bord au cerut debarcarea lui de pe vas, însă căpitanul nu a putut lua această măsură și i-a ordonat lui Savile să nu mai iasă din cabină pe toată durata călătoriei. Sue a declarat că moderatorul obișnuia să se plimbe pe coridoarele navei, să se bage în seamă cu toată lumea, în special cu copiii, cărora le promitea diverse lucruri pentru a-i ademeni.

În ultima perioadă, tot mai multe victime ale fostului prezentator TV au făcut mărturisiri publice despre experiențele trăite. Fosta vedetă TV ar fi abuzat sexual în jur de 60 de persoane în perioada de glorie a carierei sale, majoritatea victimelor fiind minore.