S-au reluat lucrările de reabilitare a drumurilor în Capitală

S-au reluat lucrările de reabilitare a drumurilor în Capitală
O parte din lucrările de reabilitare a arterelor de circulație și a liniilor de tramvai din Capitală au fost reluate, de luni, datorită condițiilor meteo favorabile, a declarat, marți, primarul general Adriean Videanu.
Publicat: 15/02/2012, 11:51
Actualizat: 21/05/2012, 22:28

O parte din lucrările de reabilitare a arterelor de circulație și a liniilor de tramvai din Capitală au fost reluate, de luni, datorită condițiilor meteo favorabile, a declarat, marți, primarul general Adriean Videanu. Edilul șef al Capitalei a precizat că lucrările de reabilitarea a carosabilului au fost reluate pe Șoseaua Colentina, Bulevardul Ștefan cel Mare, Șoseaua Olteniței, precum și la intersecțiile străzilor Lizeanu și Tunari, iar pe Calea Văcărești se lucrează la refacerea liniilor de tramvai.

Directorul Direcției Infrastructură și Servicii Publice din Primăria Capitalei, Gheorghe Udriște a declarat, marți, că pe perioada iernii, o parte din șantiere nu au fost practic închise, lucrările fiind continuate la terminalul tramvaiului de la Sfânta Vineri, la linia de tramvai de la Eroii Revoluției, pe Șoseaua Sisești, precum și la pasajele supraterane de la Basarab, Obor și Doamna Ghica. Potrivit lui Gheorghe Udriște, dacă vremea va permite, vor fi începute și lucrările la cele 11 străzi aflate în gestionarea Administrație Străzilor unde nu au fost începute lucrări.

Primarul general anunța, în decembrie, că din cele 102 obiective investiționale administrate de municipalitate și Administrația Străzilor în cursul anului 2007, unele au fost deja redate circulației, printre care bulevardele Iancu de Hunedoara, Ion Ionescu de la Brad, Ion Câmpineanu, Șerban Vodă și Dimitrie Cantemir. Videanu adăuga atunci că din totalul obiectivelor, Administrația Străzilor a finalizat 47 de străzi din totalul celor 58 începute, restul fiind în administrarea Primăriei Capitalei. Edilul municipal mai spunea că 11 străzi nu vor fi "atacate pe timp de iarnă", iar alte 11 străzi vor rămâne în lucru, dar vor fi redate traficului.

În privința lucrărilor de reabilitare de pe Șoseaua Ștefan cel Mare, Videanu preciza atunci că au fost finalizate cele de la carosabil, însă rămân nefinalizate intersecțiile de la Lizeanu și Tunari, care vor intra în lucru la începutul anului viitor și vor fi finalizate la sfârșitul lunii martie 2008. În Calea Floreasca, lucrările începute vor fi protejate pe timpul iernii, însă artera va fi redată circulației, adăuga primarul general. Primarul general sublinia că pe arterele finalizate nu se va mai interveni o lungă perioadă de timp, lucrările având prevăzute patru ani termen de garanție pentru drumurile fără linie de tramvai și cinci ani la cele cu linie de tramvai, la acestea adăugându-se un termen de cinci ani pentru întreținere.

Gheorgehe Udriște preciza că pe unele străzi gestionate de Administrația Străzilor nu a putut fi începută reabilitarea pentru că erau în desfășurare lucrări de înlocuire a conductelor de apă și canalizare. El dădea ca exemple în acest sens Drumul Sării, unde Apa Nova lucra la înlocuirea conductelor de apă, Bulevardul Pieptănari și străzile Băiulescu și Popeia, unde Primăria Sectorului 5 executa lucrări de înlocuire a canalizării. Totodată, Udriște adăuga că pentru celelalte străzi lucrările nu au fost începe pentru că licitațiile s-au organziat în ultimul trimestru al anului 2007, contractele fiind încheiate în otombrie. El estima că lucrările vor începe în martie 2008.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Su-57 vs F-16: Cum se compară cel mai avansat avion de luptă al Rusiei cu...
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
„S-a dezlănțuit iadul”. Pasagerii avionului care n-a mai ajuns la Singapore descriu coșmarul trăit. Imagini...
Facerea de bine este... știți voi ce! O bucureșteancă i-a donat canapeaua unei femei. Ce...
DIETA-MINUNE a Nicoletei Luciu | Așa a slăbit rapid 35 de kilograme. Arată de milioane...
18 judeţe, sub avertizare de ploi, grindină şi vijelii. Vreme severă până joi dimineaţă
Breaking news despre Florin Piersic!
Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină până joi dimineață. Sunt vizate 20 de județe
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Trebuie să scoți mașina din viteză de câte ori oprești la semafor?
O persoană a murit după ce avionul Londra-Singapore s-a confruntat cu turbulenţe
Împăratul CRUD care a ordonat ca SOȚIA să-i fie FIARTĂ de vie!
Noua regulă pentru TELEVIZIUNILE din România. Tocmai s-a dat INTRZIS de la CNA
Reguli noi la bloc. Semnătura care devine obligatorie
Imagini incendiare cu Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa în Dubai. Bruneta de 41...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Elena Gheorghe revine pe scenă alături de trupa Mandinga după două decenii: ”Am visat la...
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
(P) Arsenalul de iarnă al femeii – ghid pentru geci de damă
×