SCANDAL. Incident la slujba de Înviere organizată la Constanţa. Un bărbat a fost săltat de poliţişti | ÎPS Teodosie: A fost setea și dorința credincioșilor

SCANDAL. Incident la slujba de Înviere organizată la Constanţa. Un bărbat a fost săltat de poliţişti | ÎPS Teodosie: A fost setea și dorința credincioșilor
ÎPS Teodosie a mers personal la tribunal pentru a pleda în favoarea pelerinajului de Sfântul Andrei

În timpul slujbei  din noaptea de 26-27 mai de la Constanța, care a marcat Odovania (Încheierea) praznicului Învierii Domnului și la care credincioșii au primit Lumina de Înviere, un constănțean a fost săltat de polițiști pentru că a făcut scandal.  

Bărbatul s-a revoltat împotriva slujbei care imita slujba de Înviere strigând: „Hristos a înviat o dată, nu de mai multeori”.

„A fost înregistrat un incident în care un bărbat s-a manifestat gălăgios. A fost dus la secţia de poliţie şi urmează să se ia măsurile care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa, inspector Andreea Iliescu.

Pentru menţinerea ordinii la evenimentul religios au participat peste 200 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali şi nu au fost înregistrate alte evenimente deosebite, a menționat Andreea Iliescu.

Pentru că anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus,  credincioşii nu au putut participa la slujba de Înviere de la miezul nopţii, Arhiepiscopia Tomisului a hotărât ca slujba de Înviere să fie oficiată de sărbătoarea Înălţării, adică în noaptea de 26 spre 27 mai.

ÎPS Teodosie: A fost setea și dorința credincioșilor

Arhiepiscopia Tomisului a luat o decizie fără precedent, de a repeta, în noaptea de 26 spre 27 mai, slujba de Înviere în toate bisericile și mănăstirile care țin de arhiepiscopie. Arhiepiscopia Tomisului a publicat pe pagina de Facebook programul „noii” Învieri.

„Nu este o inovaţie, nu este o dorinţă a mea, ci este o sete şi o dorinţă a credincioşilor. Dacă Bisericile ar fi fost deschise nu era nevoie de o slujbă de noapte acum pentru că nu ar fi fost credincioşii frustraţi. Aceasta este sfârşitul sărbătorii Învierii, care se face de când sunt slujbele, nu-i de acum. Dacă se făcea ziua, noi acum o facem noaptea”, a declarat ÎPS Teodosie.

Biserica Ortodoxă Română  a încuviinţat această decizie inedită, considerând că se încadrează „în virtutea principiului autonomiei eparhiale: „Decizia Permanenței Arhiepiscopiei Tomisului referitoare la oficierea, în noaptea de 26 spre 27 mai, a slujbei numită „Odovania Învierii” și a Sfintei Liturghii la miezul nopții, clerul acestei eparhii urmând a chema credincioșii să primească Lumina Învierii ca în noaptea de Paști, este una luată exclusiv în virtutea principiului autonomiei eparhiale și asumată integral doar de ierarh și de acest for bisericesc local”, a transmis BOR.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Cristi Borcea o tratează pe Valentina Pelinel ca pe o regină! Ce gest a făcut...
LOVITURĂ uriaşă pentru şoferi! O nouă TAXĂ pentru conducătorii auto din România. Iată pentru ce!
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Țara care a interzis blugii mulați. Bărbații cu părul lung sunt considerați „dușmani ai poporului”
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Cătălin Scărlătescu a făcut SCANDAL la Chefi la Cuțite. Ce l-a enervat peste măsură: ‘Facem...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide