Schimb halucinant de replici în cazul Alinei Bica. Judecător: „Doriți să dovediți că nu se poate deplasa?” Avocat: „Veți vedea că doar Udrea stă jos în poze”

Schimb halucinant de replici în cazul Alinei Bica. Judecător: „Doriți să dovediți că nu se poate deplasa? Avocat: „Veți vedea că doar Udrea stă jos în poze
Publicat: 13/03/2018, 12:30
Actualizat: 13/03/2018, 15:19

„Avocatul Alinei Bica: La termenul precedent, la momentul când am prezentat motivele medicale, am cerut ca ședință să nu fie publică (..) Am recomandarea medicului din 7 martie și, de asemenea, vreau să depun niste planșe foto color, clienta mea mi-a transmis să le depun la dosar. Este în imposibilitatea să se deplaseze, inclusiv cu avionul, pentru că problemele la coloană care nu-i permit să stea în șezut.

Judecător: Cu vaporul nu se poate deplasa?

Avocat : Nu știu să vă spun.

Judecătoare: Doriți să dovediți o imposibilitate de deplasare?

Avocat: Doctorii au sfătuit-o să nu călătorească cu mașina sau avionul pe distanțe lungi. Solicitarea mea e de a declara nepublică ședința sau, dacă nu, aceste înscrisuri să nu fie atașate dosarului.

Judecător – Sunt cele din presă?

Avocat : Nu, doamna judecător. Veți vedea din poze că doar doamna Udrea stătea jos în poze

Judecător : O să le depunem la dosar cu mențiunea confidențial.

Avocat : Solicităm să dispuneți efectuarea unei expertize medico-legale. Solicitarea e de a trimite o încheiere în care să cereți efectuarea unei expertize medico-legală care să stabilească starea de sănătate. Mergând la institutul medico-legal din Costa Rica i s-a spus că are nevoie de încuviințare de la instanța română în prealabil. Procedura e apelare prin MAE, apoi prin Mininisterul Justiției, apoi comisie rogatorie prin forma scrisă. Cerem comisie rogatorie.

Procuror : Nu există niciun document, un act medical care să justifice imposibilitatea deplasării. Actele medicale nu consemnează nimic, sunt doar două recomandări medicale, nu e pus nici măcar un diagnostic. (..) Astăzi s-a depus un set de înscrisuri în care nu se confirmă prin diagnostic cu imposibilitatea deplasării prin afecțiune lombară, hernie de disc. Nu se face nicio precizare cu privire la imobilizarea pacientei. Scrie ce să conțină tratamentul. Apreciem că nu există niciun argument obiectiv sau probă care să ateste că inculpata nu poate veni îndată în fața instanțelor. Cererea comisiei rogatorie e neîntemeiată.

Judecător : ÎCCJ respinge ambele cereri, considerând că actele medicale depuse la dosar nu pot demonstra imposibilitatea prezentării în instanță. Din poze, acelea sunt urme de ventuze.

Avocat – Nu sunt medic ca să știu, așa că dispuneți dumneavoastră.

Judecător : Înțeleg ca v-ați supărat, dar nici instanța nu acceptă să primească tot felul de notificări pe aspecte de notorietate. Instanța a considerat că pacienta nu e în imposibilitate de deplasare. Sunt și alte mijloace de transport”, este dialogul din sala de judecată referitor la imposibilitatea Alinei Bica de a participa la ședințele de judecată.

Fosta șefă a DIICOT se află, de câteva luni, în Costa Rica. După plecarea Alinei Bica, în Costa Rica a ajuns și prietena ei, Elena Udrea. Ambele au spus că ar vrea să revină în România, însă situația medicală nu le permite.

Următorul termen a fost stabilit pentru 20 martie.

În dosarul „Bica 1” sunt judecați, pentru abuz în serviciu, opt foști membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor – fosta șefă a DIICOT Alina Bica, în calitate de fost reprezentant al Ministerului Justiției în comisia ANRP, Crinuța Dumitrean, Sergiu Ionuț Diacomatu, Cătălin Florin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Lăcrămioara Alexandru, Oana Vasilescu și Dragoș George Bogdan. Evaluatorul Emil Nuțiu și omul de afaceri Gheorghe Stelian sunt acuzați de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Cei opt foști membri ai Comisiei din ANRP sunt acuzați că i-au aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Alina Bica mai este judecată, în același dosar, și pentru luare de mită și abuz în serviciu, fapte de care a fost acuzată inițial în dosarul „Bica 2”. În urma unei decizii a instanței supreme, dosarul „Bica 1” include toate acuzațiile aduse Alinei Bica pentru fapte pe care le-ar fi săvârșit ca membru în comisia ANRP, precum și acuzațiile față de Dorin și Alin Cocoș și Ionuț Mihăilescu.

Omul de afaceri Dorin Cocoș este judecat pentru două fapte de trafic de influență și dare de mită, iar fiul acestuia Alin Cocoș, pentru complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită. Procurorii DNA i-au trimis în judecată și pe Ionuț Florentin Mihăilescu, fost consilier al lui Alinei Bica, persoană apropiată lui Alin Cocoș, pentru complicitate la luare de mită (două fapte).

Dorin Cocoș este acuzat că, în schimbul influenței exercitate asupra Alinei Bica și a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi pretins și primit, în perioada de după 17 ianuarie 2011, de la Gheorghe Stelian, beneficiarul drepturilor litigioase, denunțător în cauză, suma de 10 milioane de euro, cu condiția să-i asigure rezolvarea dosarului de despăgubire.

Tags:
ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
FOTO. Tania Budi, în costum de baie la 53 de ani! Imagini demențiale: a oprit...
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Fiica lui Ion Țiriac, imagini în costume de baie minuscule!
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
Învață să deschizi ușa mașinii folosind METODA OLANDEZĂ
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un electrician a aruncat în aer liftul blocului în care locuia. Bărbatul voia să-și omoare...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
INTERVIU cu DEPUTATUL PSD, Lucian LUNGOCI
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
ȘOCUL ANULUI de la PFIZER: Șeful companiei a anunțat ce urmează să se întâmple
Klaus Iohannis a semnat joi. Este documentul care vizeaza toți șoferii
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...