Se întoarce IARNA în România! NINSORI, VISCOL și VÂNT în rafale de până la 100 km/h

Se răcește și vor fi ninsori, viscol, dar și vânt puternic. Vezi cum va fi vremea în Capitală

Inrformarea meteo intră în vigoare vineri, la ora 14:00, și este valabilă până sâmbătă, 23 februarie, ora 16:00. Vor avea loc ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului și răcire accentuată.

În intervalul menționat se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

NINSORI, VISCOL la munte și VÂNT în rafale de până la 100 kmoră

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45…55 km/h. Local se va forma ghețuș.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale, mai transmite ANM. Notă: vremea se va menține rece până luni (25 februarie).

ANM a emis și un cod galben de vânt puternic în interval de valabilitate: 22 februarie, ora 16:00 – 23 februarie, ora 16:00, în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, viscol la munte.

În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Cum va fi vremea în Capitală

Vremea se va răci în Capitală în următoarele două zile, viteza vântului la rafală ajunngând până la 65 km/h. Potrivit prognozei speciale publicată de ANM, va ploua, dar spre seară și noaptea, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și vor fi condiții de ghețuș. Stratul de zăpadă nu va fi consistent.

Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -7…-6 grade, posibil mai scăzută în zona preorășenească.

În prima zi din weekend, vremea va fi deosebit de rece, iar vântul va mai avea temporar intensificări în prima parte a zilei, astfel că senzația de rece va fi amplificată. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul intervalului. Temperatura maximă va fi de -2…-1 grad.

ANM anunță că vremea se răcește și vor fi ninsori, viscol, dar și vânt puternic. 

Foto: Hepta

 

Inchide