Șeful Poliției Olt îi cere daune morale polițistei care acuză viol: „E ireal, e o imaginație a acestei polițiste”

Șeful Poliției Olt îi cere daune morale polițistei care acuză viol: E ireal, e o imaginație a acestei polițiste
Publicat: 16/01/2013, 13:58
Actualizat: 16/01/2013, 14:07

Șeful Poliției Olt, comisar-șef Ion Voicu, cercetat disciplinar, afirmă că îi va solicita polițistei Melania Reneghea cea mai mare sumă drept daune morale, el susținând că toate acuzațiile lansate de aceasta sunt „pure închipuiri”, transmite corespondentul Mediafax.

Comisarul-șef Ion Voicu a fost audiat timp de câteva ore la Parchetul Curții de Apel Craiova, declarându-se nevinovat.

Voicu a mai spus că în declarația depusă la Parchet Melania Renghea a susținut că a întreținut relații sexuale cu el, în biroul său și de față cu comisarul Gheorghe Barbu.

„(Melania Renghea -n.r.) susține că a pătruns în biroul meu și eu am întreținut cu ea raporturi sexuale, ceea ce ireal, e falsă imaginație, o imaginație a acestei polițiste, care nu putea să pătrundă la mine în birou, că am și anticameră în care se aflau ofițeri, cu probe. Susține că a venit cu domnul Barbu (comisarul Gheorghe Barbu, fostul șef al Melaniei Renghea -n.r.), iar acest lucru nu s-a realizat, ea cu domnul Barbu la mine în birou. Toate sunt pur închipuiri. Aberant. Nu credeam că poate o polițistă cu o pregătire de doi ani să conceapă așa ceva, o asemenea născocire. Ancheta își va urma cursul. Eu am depus și plângere penală la Parchet pentru denunțare calomnioasă, iar în momentul în care se vor finaliza cercetările, atunci sunt sigur că o să am câștig de cauză. Voi administra toate probele pe care le am la îndemână”, a mai spus comisarul Voicu.

La rândul său, Mariana Ștefan, avocata lui Ion Voicu, spune că se vor constitui parte civilă în proces și că vor cere o sumă enormă pentru prejudiciile morale aduse.

„Totul este doar în imaginația doamnei Renghea. Cert este că domnul Voicu nu se face vinovat de comiterea niciunei infracțiuni. Există un registru de poartă, există camere de luat vederi, vom depune copii după toate intrările notate în registru, vom verifica la IT dacă această persoană a intrat sau nu în Inspectorat. Urmează să vedem cum va evolua acest dosar și care este suma cu care ne nom constitui parte civilă. Categoric va exista o solicitare și la prejudicii materiale, pentru că acest lucru te obligă să îți asumi responsabilitatea. Va fi cea mai mare sumă pe o vom putea solicita pentru că prețul pentru demnitatea și onoarea unei persoane este incomensurabil în bani”, a declarat Mariana Ștefan.

Șeful Inspectoratului de Poliție Olt, comisar-șef Ion Voicu, a fost audiat, marți, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în calitate de făptuitor în cazul polițistei Melaniei Renghea, care a depus o plângere împotriva fostului său șef, comisarul șef Gheorghe Barbu, pe care l-a acuzat că a obligat-o să întrețină relații sexuale atât cu el, cât și cu alți polițiști, printre care și Ion Voicu.

Alături de Voicu au mai fost citați pentru marți la Parchetul Curții de Apel Craiova alți doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Olt, în calitate de făptuitori, dar și doi martori.

Luni, la Parchetul Curții de Apel Craiova au fost audiați în acest caz comisarul-șef Ion Șotea, șeful Poliției Balș, și alți patru polițiști din Balș.

Mariana Ștefan, avocata lui Ion Voicu, a anunțat,luni, că acesta a depus o plângere la Parchetul Judecătoriei Slatina pentru denunț calomnios împotriva polițistei Melania Renghea, dar și a soțului acesteia.

În 26 decembrie, polițista Melania Renghea de la Poliția Balș și fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susține că polițistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.

Comisarul Gheorghe Barbu din cadrul Secției de Poliție Balș a fost înjunghiat de mai multe ori în abdomen și la picioare de către Melania Renghea, în vârstă de 27 de ani. Femeia a lucrat în cadrul Secției Balș, comuna Bobicești, care intră în subordinea comisarului Barbu, iar în urmă cu câteva luni a solicitat și obținut mutarea la Secția de Poliție din localitatea olteană Brâncoveni.

Potrivit anchetatorilor, femeia a fi mers cu autoturismul său în Morunglav, localitatea de domiciliu a fostului său șef și, sub pretextul că vrea să îi transmită un mesaj, l-ar fi chemat pe acesta în autoturismul său și, în urma discuției cu acesta, l-ar fi înjunghiat, cel mai probabil, cu un cuțit, de mai multe ori în zona abdominală.

Soțul polițistei, care este însărcinată, a susținut încă de atunci că aceasta ar fi fost violată în trecut de către comisarul Gheorghe Barbu, la acea vreme șeful polițistei.

Soțul femeii spune că a aflat de toată povestea abia în 22 decembrie și că a încurajat-o pe aceasta să depună plângere, lucru care s-ar fi petrecut în data de 24 decembrie, la DIICOT Craiova.

Șeful DIICOT Craiova, Adrian Glugă, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în cuprinsul plângerii depuse de polițistă sunt menționate nume de la vârful Poliției Olt.

Astfel, în plângerea depusă de femeie, pentru viol și șantaj, sunt menționate numele șefului Poliției Balș, Ion Șotea, al șefului Inspectoratului de Poliție Olt, Ion Voicu și al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, la care Barbu ar fi dus-o pe polițistă pentru a întreține relații sexuale cu ei.

În acest caz DIICOT și-a declinat competența către Parchetul Curții de Apel Craiova.

După acest caz au ieșit la iveală mai multe probleme la Poliția Județeană Olt, unde conducerea MAI declanșase verificări încă din toamnă în legătură cu organizarea în aprilie 2010 a unui concurs pentru ocuparea funcției de șef al Poliției Drăgănești-Olt – concurs la care șeful Poliției Balș a avut calitatea de membru al comisiei -, existând suspiciuni de fraudare a examenului.

În urma controalelor MAI, șeful Poliției Balș, Ion Șotea, și cinci șefi din Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt sunt cercetați disciplinar pentru neglijență în serviciu.

În cadrul anchetei declanșate la Poliția Olt și în urma scandalului sexual în care polițista Melania Renghea l-a acuzat pe fostul ei șef că a violat-o și chiar a plasat-o mai multor polițiști, șeful Poliției Olt, Ion Voicu, a fost chemat, la Comisia de disciplină a MAI, unde ar fi urmat să fie audiat marțea trecută, când a anunțat că nu va veni pentru că a intrat în concediu medical.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, spunea că șeful IPJ Olt, Ion Voicu, nu vine la audieri pentru că a intrat în concediu medical, dar că acesta nu va mai lucra nicio zi în Poliție după ce va veni prima zi la serviciu, precizând că nu credea până acum că în Poliție există „atâta golănie”.

„Nu credeam că în Poliția Română există atâta golănie. După ce acest om (comisar șef Ion Voicu, n.r.) s-a angajat în fața secretarului de stat că se va prezenta la audieri, aflăm astăzi că și-a luat concediu medical încă două săptămâni”, afirma ministrul.

Unul dintre adjuncții șefului IPJ Olt, comisarul șef Valerian Iliescu, care trebuia să se prezinte și el la Poliția Română, a anunțat, la rândul său, că nu poate veni deoarece este în concediu medical. Totodată, celălalt adjunct al șefului IPJ Olt, comisarul șef Emilian Mladin, și-a depus raportul de pensionare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Nemții nu mai sunt harnici. Ei muncesc puțin și se îmbolnăvesc des
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Marsilia se pregătește să primească flacăra olimpică