Șeful Poliției Rutiere Brașov, Claudiu Tămârjan, a fost reținut. El ar fi luat mită păstrăvi, whisky, carne, pentru a scăpa VIP-urile de amenzi

Șeful Poliției Rutiere Brașov, Claudiu Tămârjan, a fost reținut. El ar fi luat mită păstrăvi, whisky, carne, pentru a scăpa VIP-urile de amenzi
Publicat: 24/06/2014, 18:40
Actualizat: 01/02/2019, 01:50

Șeful Poliției Rutiere Brașov, Claudiu Tămârjan, suspectat de fapte de corupție, a fost reținut de procurorii DNA, marți după-amiază, după ce a fost audiat timp de aproximativ cinci ore. El este acuzat de șase fapte de trafic de influență, 11 fapte de instigare la abuz în serviciu și de folosirea de informații care nu sunt destinate publicității.

Procurorii DNA arată, într-un comunicat de presă, că au probe care arată că în perioada octombrie-decembrie 2013, Claudiu Tămârjan „a creat un sistem infracțional foarte bine pus la punct, oferind protecție mai multor persoane din mediile oamenilor de afaceri și funcționarilor publici. Această protecție se materializa în sensul nesancționării contravenționale sau penale de către personalul din subordine, în schimbul unor foloase materiale, oferite și remise ori de câte ori lucrătorul de poliție avea nevoie”.

Sistemul pus la punct de șeful Poliției Rutiere funcționa extrem de simplu, arată DNA: „în urma unui simplu apel telefonic efectuat de către persoanele care îi solicitau ajutorul, suspectul Tămîrjan Claudiu contacta agentul de poliție din teren, aparent fără legătură cu fapta constatată, transmițând un cod. La rândul său agentul de poliție transmitea un mesaj în sensul că a înțeles ordinul. De multe ori, un simplu semnal (beep) a fost de natură să-l determine pe lucrătorul de poliție să-și încalce atribuțiile de serviciu”.

Tămârjan comunica protejaților săi și momentele când aveau loc controale făcute de Poliția Rutieră sau Transporturi.

Procurorii arată că, în schimbul acestor servicii, Claudiu Tămârjan ar fi primit mită un card pentru combustibil, material lemnos pentru imobilul în care locuiește, produse din carne, băuturi carbogazoase, whisky pentru o petrecere sau păstrăvi.

Șeful Poliției Rutiere Brașov a fost scos din sediul DNA Brașov în jurul orei 17.15, fiind dus în arestul Poliției Județene după ce pe numele său a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Claudiu Tămârjan a fost ridicat de procurorii DNA marți după-amiază și dus la audieri în urma unor percheziții desfășurate la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Brașov, în biroul lui Claudiu Tămârjan, precum și la locuința acestuia din cartierul Bartolomeu din municipiul Brașov, într-un dosar în care se fac cercetări privind infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție.

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, Claudiu Tămârjan este suspectat de luare de mită și trafic de influență, pentru că, în schimbul unor sume de bani, ar fi mușamalizat dosare privind accidente rutiere.

„Astăzi dimineață s-au făcut percheziții în biroul șefului Poliției Rutiere Brașov, Claudiu Tămârjan”, a declarat pentru Mediafax Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat marți, într-un comunicat de presă, că procurorii fac marți percheziții la două adrese din municipiul Brașov, dintre care una la sediul unei instituții publice.

Perchezițiile au loc într-un dosar în care Direcția Naționale Anticorupție Brașov face cercetări privind „săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție de către un funcționar public cu statut special, cu funcție de conducere în plan local”, a precizat sursa citată.

În această cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și al Direcției Generale Anticorupție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu