Șeful Poliției Rutiere Timiș, șeful Poliției Recaș și șeful Poliției Locale Recaș, reținuți. În dosar apar informații despre implicarea acestora în campania electorală

Șeful Poliției Rutiere Timiș, șeful Poliției Recaș și șeful Poliției Locale Recaș, reținuți. În dosar apar informații despre implicarea acestora în campania electorală
Publicat: 20/01/2015, 07:16
Actualizat: 27/08/2017, 13:44

Procurorii DNA Timișoara au decis, în noaptea de luni spre marți, după aproximativ șapte ore de audieri, să îl rețină pentru 24 de ore pe Șeful Serviciului Circulație Rutieră Timiș, comisar șef Marcel Crăciunescu, acesta fiind cercetat într-un dosar vizând fapte de corupție comise în perioada 2013 – 2014, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, au primit ordonanțe de reținere pentru 24 de ore șeful Poliției Recaș, Marian Temu, precum și șeful Poliției Locale Recaș, Doru Berzescu.

Aceștia au fost conduși în arestul IPJ Timiș.

În același dosar au mai fost reținuți, luni seară, șeful IPJ Timiș, Sorin Muntean, și adjunctul său, Florin Bolbos, dar și doi ofițeri de la Poliția Rutieră Timiș, Cosmin Bledea și Vasilică Gârbaci.

De asemenea, a fost reținut pentru 24 de ore, în același dosar, primarul orașului Recaș, Teodor Pavel.

Toți cei opt reținuți în acest dosar urmează să fie prezentați, marți, în fața judecătorilor de la Tribunalul Timiș cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA Timișoara au mai decis să îl cerceteze sub control judiciar pe omul de afaceri Eugen Milutinovici.

Milutinovici ar fi declarat anchetatorilor, potrivit unor surse judiciare, că a discutat cu prefectul de Timiș, Eugen Dogariu, despre situația unui polițist de la Recaș care nu s-ar fi supus ordinelor superiorilor de a nu aplica amenzi pe perioada campaniei electorale. Primarul din Recaș, Teodor Pavel (PSD) le-ar fi solicitat șefilor IPJ să dea ordin subordonaților să nu aplice amenzi pe durata campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2014.

Persoanele reținute au fost audiate, luni, de către procurorii DNA, după ce, în cursul aceleiași zile, timp ce aproximativ zece ore, au avut loc percheziții în Timiș și Arad, la instituții publice, sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane, într-un dosar care ar viza infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2013 – 2014, cercetările fiind făcute pentru trafic de influență, abuz în serviciu și șantaj.

Surse judiciare au declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că perchezițiile au fost făcute la IPJ Timiș, Serviciul Circulație Rutieră, Poliția orașului Recaș, Primăria Recaș și Poliția Locală din cadrul Primăriei Recaș, precum și Secția de Poliție Autostrăzi – Biroul de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac. Percheziții au avut loc și la locuința șefului Serviciului Circulație Rutieră Timiș, Marcel Crăciunescu, din satul Ghiroda, precum și la locuința părinților acestuia, din Timișoara.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor obținute de MEDIAFAX, unor polițiști din cadrul Poliției Recaș li s-a cerut să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu de către unii șefi care le-au interzis lucrătorilor din cadrul compartimentului rutier Recaș efectuarea de controale și acțiuni pe linie de poliție rutieră pe drumul comunal DC 147, drumul județean DJ 609E, precum și pe străzile din localitățile aflate pe raza de competență a Poliției orașului Recaș.

Motivul invocat ar fi fost că primarul din Recaș, Teodor Pavel, nu dorește să mai fie sancționați cetățenii orașului Recaș, mai ales în perioada campaniei electorale prezidențiale.

În aceleași documente ale anchetatorilor se precizează că polițiștii care nu se conformau acestei dispoziții erau mutați în alte posturi sau le erau desființate posturile, iar pentru a-și îndeplini scopul primarul acționa și pe linie politică, apelând la omul de afaceri Gelu Milutinovici și la reprezentanți ai Prefecturii Timiș.

De altfel, surse judiciare spun că un polițist de la Recaș ar fi fost mutat abuziv la Poliția Lugoj.

Sursele citate mai spuneau că șefi din Poliție ar fi luat mită sub formă de anvelope pentru autoturisme, pentru avansări în grad, avansările fiind făcute la 1 decembrie 2014.

Conform surselor citate, în anchetă ar mai fi vizați prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu, și omul de afaceri Gelu Milutinovici, soțul directoarei DGASPC Timiș, Valentina Emilia Milutinovici, care este și președintele Organizației de Femei a PSD Timiș.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, prefectul Eugen Dogariu a spus că nu știe nimic despre ancheta DNA, aflând din presă că se fac mai multe percheziții la instituții publice din Timișoara.

În cursul după-amiezii, au fost duși la audieri comisarul șef Claudiu Chebici, șeful Poliției municipiului Lugoj, și comisarul șef Marius Rad, șeful Poliției Rutiere Lugoj, surse judiciare afirmând că aceștia sunt audiați în calitate de martori. După aproximativ două ore, Claudiu Chebici a părăsit sediul DNA, spunând că a dat declarații în calitate de martor, dar refuzând să facă declarații.

Comisarul șef Sorin Muntean conduce Inspectoratul Județean de Poliție Timiș din octombrie 2012, fiind numit interimar printr-un ordin al ministrului Mircea Dușa. În luna martie 2013, el a fost numit pe acest post în urma unui concurs. Comisarul șef Sorin Muntean are 45 de ani și este născut în localitatea Chișineu Criș, județul Arad. Lucrează de peste 20 de ani în Poliție și este ofițer specialist I.

Comisarul șef Florin Bolbos este adjunctul șefului IPJ Timiș din anul 2010, funcția fiind obținută în urma unui concurs. El are 41 de ani și este din localitatea Pișchia din județul Timiș. Anterior, a condus serviciul Poliției Rutiere Timiș, iar în Poliție lucrează din 1995.

Marcel Crăciunescu se află la conducerea Serviciului Circulației Rutiere Timiș din anul 2012, iar soția acestuia, Gabriela Crăciunescu, este consilier județean PSD.

Eugen Dogariu, în vârstă de 38 de ani, este prefect al județului Timiș din mai 2012, după ce în perioada august 2010 – mai 2012 a fost șeful Biroului audit și control intern la SC Drumuri Municipale SA. El a lucrat pentru câteva luni și la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș, iar în perioada martie 2009 – februarie 2010 a fost subprefect.

Eugen Dogariu este un apropiat al ministrului Comunicațiilor, Sorin Grindeanu (PSD), care a fost viceprimar al Timișoarei. În trecut, Dogariu a fost secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor, dar și secretar de stat în relația cu Parlamentul, Sindicatele și Patronatul.

Primarul din Recaș, Teodor Pavel, se află la primul mandat, fiind ales din partea PNL. În septembrie 2014, el a trecut de la PNL la PSD, în baza OUG care a permis migrația aleșilor locali fără a-și pierde mandatul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
BANII românilor vor fi CONFISCAȚI. Decizia anunțată pe 2 Mai de Guvern: E funcțional sistemul
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern