Situație controversată la Apele Române Cluj. Singura participantă, respinsă pentru că a luat notă prea mare: „Spre indignarea conducerii am reușit să-l iau”

Situație controversată la Apele Române Cluj. Singura participantă, respinsă pentru că a luat notă prea mare: „Spre indignarea conducerii am reușit să-l iau”
Situație controversată la Apele Române Cluj. Singura participantă, respinsă pentru că a luat notă prea mare: „Spre indignarea conducerii am reușit să-l iau” / Sursă FOTO: captură Digi24
Publicat: 12/02/2021, 11:30
Actualizat: 12/02/2021, 11:35

Situație controversată la Apele Române Cluj, acolo unde singura participantă la un concurs pentru o funcție de conducere a luat notă prea mare! Concursul a fost anulat.

Se pare că decizia de anulare a concursului a venit de la centru iar direcțiunea nu avea ce să mai facă decât să respecte „ordinele”. În cele din urmă, postul a fost ocupat de o altă persoană, care, bineînțeles, este membru de partid.

Florin Rus, cea care obținut 95 de puncte din 100 și a fost respinsă prin anularea concursului își spune partea ei de poveste pentru Digi24.

Florina Rus: Am fost înlăturată pe criteriu politic!

„Sunt angajata instituției din 2007, an în care am terminat și Facultatea de Georgafie, specializarea de Hidrologie, ulterior am urmat și un master de gospodărire a apelor, studii postuniversitare. Conducerea, împreună cu colegii din departament, m-au propus pe mine pentru a prelua funcția de conducere. Directorul de la acea vreme, cred că este un an deja: mi-a spus, uite Florina, de la centru, persoana cutare este propusă pentru a ocupa postul de șef, își doreste acest lucru și ai următoarea variantă, ori îți dai demisia de bună voie din funcția de conducere, ori cealaltă variantă este de a scoate postul de șef la concurs. Am întrebat care este criteriul pentru care dânșii doresc înlăturarea mea. Zice, în afară de criteriul politic, momentan, nu primează nimic. M-am prezentat și spre surprinderea și indignarea conducerii, am reușit să-l și iau”, a declarat cea care este inspoctor la Administrația Bazinală Someș-Tisa.

După ce Florina Rus a obținut 95 de puncte din maximul de 100, concursul a fost contestat și anulat de șeful interimar de la acea vreme, Ioana Diaconescu.

Fostul director de la Administrația Bazinală Someș-Tisa: A fost dată o rezoluție că concursul nu este legal

„Una din suspiciuni este că a avut notă foarte mare, foarte posibil, ar fi fraudat concursul. Asta s-a vorbit cel mai mult atunci când s-au făcut verificări și au studiat filmări din timpul concursului. Dar eu asta nu am spus-o nimănui niciodată, pentru că eu în sinea mea nu cred și nu am vrut să jignesc pe nimeni gratuit dacă nu sunt convinsă de ceva. Domnul Valentin Avram a pus în funcție când s-a organizat concursul, pe perioada concursului, a fost dat cu o perioadă pe maximum 90 de zile. Rezultatul concursului toți îl anticipam în altfel… În momentul în care o comisie dă o rezoluție că concursul nu este legal, și cu viza juridicului, în mod normal o pui în aplicare, asta e singura ta treaba, nu mai ai ce comenta”, a transmis fostul director de la Administrația Bazinală Someș-Tisa.

Ioana Diaconescu a precizat că Valentin Avram nu a participat la concurs.

După incident, directoarea de la avea vreme și-a dat demisia. Ulterior, Florina Rus a fost susținută de colegii ei care au trimis o petiție semnată pentru a-și arăta sprijinul față de ea. Șeful Apelor Române de la acea vreme, Ervin Molnar, susține că nu își mai amintește despre ce a fost vorba atunci, deși a semnat un răspuns către funcționarii publici.

„Vă dați seama că în perioada în care am fost director general am semnat foarte multe documente, acum cereți să-mi aduc aminte despre un document semnat cine știe când, nu știu ce să vă comentez. Probabil că am semnat așa ceva, nu zic că nu”, a declarat Ervin Molnar, fost șef la Apele Române.

Se pare că după scandalurile de la Administrațiile din Mureș și Bârlad, șefii de la Apele Române le interzic angajaților să mai vorbească cu presa și le-au transmis o avertizare în scris în încercarea de a le „închide gura” despre neregulile care sepetrec în cadrul companiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului