Situație halucinantă la un serviciu de pașapoarte. Angajații au trimis o înștiințare prin care au cerut ca un bărbat decedat să se prezinte la sediu pentru clarificări

Situație halucinantă la un serviciu de pașapoarte. Angajații au trimis o înștiințare prin care au cerut ca un bărbat decedat să se prezinte la sediu pentru clarificări
Publicat: 13/09/2020, 11:28
Actualizat: 06/04/2021, 15:58

O femeie din Capitală s-a confruntat cu o situație halucinantă, când a primit o înștiințare de la Serviciul Pașapoarte București care spunea că cererea de eliberare a unui pașaport electronic simplu pentru fiica ei minoră a fost respinsă, întrucât trebuie făcute verificări suplimentare în ceea ce privește decesul tatălui acesteia. În document era precizată cererea de prezentare a tatălui decedat la serviciul de pașapoarte, pentru investigații.  

Serviciul de pașapoarte a trimis prin poștă unei femei din Capitală explicația potrivit căreia fiica ei minoră nu a obținut documentul de călătorie, un pașaport electronic simplu. 

Întrucât un minor are nevoie de semnăturile ambilor părinți pentru primirea unui pașaport, reprezentanții serviciului au considerat că decesul tatălui trebuie investigat.

Cel mai probabil, reprezentanții serviciului nu au verificat înștiințarea standard și au ajuns să ceară prezentarea tatălui decedat la sediu. În înștiințare este precizată clar că situația precizată (decesul tatălui) necesită verificări suplimentare, inclusiv prezentarea acestuia la sediul serviciului de pașapoarte.

„Tatăl minorei figurează ca fiind decedat, situație în care sunt necesare verificări suplimentare, inclusiv prezentarea acestuia la sediul serviciului nostru”

„Vă aducem la cunoștință faptul că cererea de eliberare a pașaportului simplu electronic, depusă la data de 14.08.2020, pentru fiica minoră, a fost respinsă întrucât în conformitate cu prevederile art. 9 alin. 1 lit. b) și c) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, aprobate prin HG nr. 94/2006, cu modificările și completările ulterioare: cererile pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice și a pașapoartelor simple temporare sunt acceptate numai dacă îndeplinesc următoarele condiții:

b) datele înscrise corespund cu datele din documentele care însoțesc cerere;

c)  sunt însoțite de toate documentele corespunzătoare cerute potrivit prezentelor norme metodologice.

În cazul dumneavoastră, în urma verificărilor efectuate a rezultat că tatăl minorei figurează ca fiind decedat, situație în care sunt necesare verificări suplimentare, inclusiv prezentarea acestuia la sediul serviciului nostru”, se arată în înștiințarea primită de femeia din București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase