Situație revoltătoare la Oradea. Autospecială care transporta un pacient bolnav, oprită pentru ca asistenta să culeagă flori

Situație revoltătoare la Oradea. Autospecială care transporta un pacient bolnav, oprită pentru ca asistenta să culeagă flori
Sursă FOTO - Ebihoreanul.ro
Publicat: 05/08/2022, 08:47
Actualizat: 05/08/2022, 09:14

O ambulanță a  Serviciului Județean Oradea, care transporta un pacient, a oprit pe marginea drumului pentru ca asistenta să culeagă flori de soc.

Autospeciala s-a oprit pe marginea drumului, iar asistenta a coborât să adune câteva flori. În tot acest timp, pacientul căruia i-a fost administrată o perfuzie, a fost lăsat să aștepte.

Serviciul de Ambușanță Județean (SAJ) ca demarat o anchetă disciplinară,  care nu a fost încă finalizată pentru că asistenta și-a luat concediu medical.

Liciniu Venter, director Ambulanța Bihor: „O reacție de dezaprobare totală a ceea ce s-a întâmplat. Pentru că degeaba lucrează colegii mei zi și noapte, cu profesionalism și dăruire, dacă o colegă de-a noastră, printr-un act necugetat, ne-a stricat toată imaginea. Pacientul nu se lasă nesupravegheat, mai ales că este un pacient la care tu i-ai pus un medicament pe care vroiai să i-l administrezi. Nu se face așa ceva”.

Asistenta medicală este implicată într-o anchetă disciplinară

Filmulețul care a ajuns la conducerea SAJ a fost trimisă de un fost angajat, dat afară deoarece a părăsit locul de muncă în timpul programului. De asemenea, același bărbat și-a mai surprins un fost coleg, care a oprit ambulanța în care se afla un alt pacient, doar pentru a intra la magazin să își cumpere ceva.

Asistenta va fi sancționată pentru acțiunile sale din timpul programului de la serviciu, au dat asigurări reprezentanții SAJ.

Ambulanțierulului i s-a diminuat salariul cu 10% pe trei luni, potrivit PROTV.ro.