SORIN BLEJNAR, fostul șef al ANAF, condamnat la ȘASE ANI de închisoare cu EXECUTARE, pentru trafic de influență

SORIN BLEJNAR, fostul șef al ANAF, condamnat la ȘASE ANI de închisoare cu EXECUTARE, pentru trafic de influență
Publicat: 18/10/2018, 16:13
Actualizat: 25/03/2019, 20:07

Judecătorii Tribunalului București l-au condamnat pe Sorin Blejnar la 6 ani de închisoare. Totodată, instanța a menținut pentru acesta controlul judiciar și au dispus sechestru pe bunurile fostului șef ANAF până la concurența sumei de 12.513.894 lei. Decizia poate fi contestată.

Sorin Blejnar, fostul șef ANAF, a fost trimis în judecată de către DNA Ploiești, în anul 2016, sub acuzația de trafic de influență.

Potrivit procurorilor, ” în cursul anului 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achiziții publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, în calitatea mai sus menționată, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituției publice respective. Banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenței sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri”, spun procurorii.

Potrivit sursei citate, „în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și celălalt funcționar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip,,fantomă” controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive. Din această sumă de bani, inculpatului Blejnar Sorin i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei”.

Șeful Serviciului de InformațiiFiscale din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș a fost trimis în judecată pentru luare de mită, a transmis, joi, DNA. Lucica Golban este cercetată sub control judiciar, anterior fiind reținută în același dosar.

În același dosar sunt trimiși în judecată și Stoiana Găman și Horia-Ioan Grigoriță, aceștia fiind cercetați în stare de libertate, acuzați de trafic de influență, potrivit unui comunicat transmis de DNA.

Potrivit rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, la data de 13 septembrie 2018, Lucica Golban, în calitatea de șef al Serviciului de InformațiiFiscale, a primit de la reprezentantul unui om de afaceri (martor în cauză) suma de 3.000 lei pentru a îndeplini sau urgenta îndeplinirea unor activități ce țin de atribuțiile sale de serviciu, respectiv înregistrarea unor societăți comerciale în scop de TVA.

„Banii respectivi au fost remiși inculpatei chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș, la scurt timp aceasta fiind reținută de procurorii anticorupție. De la același martor, în perioada 2016 – 2018, inculpații Grigoriță Horia și Găman Stoiana au pretins și primit, în mai multe tranșe, sumele de 106.800 de lei respectiv 96.800 de lei, pretinzând că își vor exercita influența asupra unor funcționari din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara. Scopul acestor demersuri era acela a se amâna sau stopa controalele demarate de organelefiscale la anumite societăți comerciale și de a nu se constata existența unor eventuale infracțiuni de evaziunefiscală”, arată DNA.

Procurorii au instituit măsuri asigurătorii în ceea ce-i privește pe inculpații Stoiana Găman și Horia Ioan Grigoriță.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior trimiterii în judecată în acest dosar, Stoiana Găman a mai fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unor infracțiuni de complicitate la tentativă de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, aceasta fiind condamnată la o pedeapsă cu suspendare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului