SOS Satele Copiilor, de 25 de ani în România. Tânără: Ei mi-au oferit A DOUA ȘANSĂ la viață. Am învățat ce înseamnă să ai O FAMILIE

SOS Satele Copiilor, de 25 de ani în România. Tânără: Ei mi-au oferit A DOUA ȘANSĂ la viață. Am învățat ce înseamnă să ai O FAMILIE
Publicat: 24/10/2018, 11:58

Organizația neguvernamentală SOS Satele Copiilor există de 25 de ani în România, timp în care au fost ajutați aproape 450 de copii. Beneficiarii spun că programul le-a oferit o șansă la viață.

„De la vârsta de doi ani, când am ajuns în satul SOS, am avut toată protecția de care un copil avea nevoie. Am stat până la 14 ani în sat, iar ulterior m-am mutat în comunitatea de tineri. Pot spune că aici am crescut, am copilărit și m-am maturizat. Alături de ei am învățat că viața nu e perfectă și nici nu trebuie să fie. Ei au fost alături de mine când am rămas însărcinată și m-au direcționat să fac ceva cu viața mea”, a spus Oana, beneficiară a proiectului în cadrul evenimentului „Gala SOS Satele Copiilor – De 25 de ani în România”, desfășurat, marți, la Ateneul Român.

De aceeași părere este și Andreea, o altă beneficiară a programului, care susține că SOS Satele Copiilor a învățat-o să-și depășească limitele.

„M-a ajutat exact când eram într-o perioadă dificilă și pur și simplu mi-au fost alături. Ei mi-au oferit a doua șansă la viață, iar alături de mama SOS și frații SOS am învățat ce înseamnă să ai o familie”, a spus Andreea.

În casa SOS locuiesc șase copii și o mamă, care are grijă mereu de beneficiari. Mamele SOS susțin că este o meserie frumoasă de a avea grijă de mai mulți copii și de a-i ajuta să-și găsească drumul în viață.

„Dacă ar fi aici toți copiii (n.r. – pe care i-a crescut în casa SOS) le-aș spune că îi iubesc și să nu uite niciodată că ei au avut a doua șansă ca să-și găsească o familie și să ofere la rândul lor, de câte ori au ocazia, a doua șansă”, a declarat în timpul evenimentului Emilia Drăghici, mamă SOS.

În același timp, mamele spun că activitatea presupune și o responsabilitate mare, care însă le aduce bucurii.

„De câte ori copiii îmi spun mamă simt emoție, bucurie și o satisfacție foarte mare. Pentru mine a fi mamă SOS înseamnă provocări, responsabilități, dar în același timp și multe satisfacții. Să aveți încredere în mine că voi fi tot timpul alături de voi”, a spus Adriana Castrasă, mamă SOS.

SOS Satele Copiilor, de 25 de ani în România

Organizația SOS Satele Copiilor nu ajută doar copiii orfani, dar și pe cei care se află în familii defavorizate.

„Astăzi suntem aici pentru că ne-am îndeplinit misiunea, pentru că împreună am reușit. (…) 450 de copii au crescut în satele SOS, sunt tare mândră de ei. Sunt oameni realizați, oameni pe care îi întâlniți pe stradă, dar nu știi că sunt de la SOS. (…) Suntem mândri de ei. (…) Mai sunt 172 de copii și încă 800 în familiile defavorizate, care au nevoie de noi”, a spus președintele organizației neguvernamentale SOS Satele Copiilor, Diana Podaru.

Unul dintre ambasadorii organizației SOS Satele Copiilor este Andreea Bălan, care spune că a ajuns pentru prima dată în satul SOS din București la un eveniment al beneficiarilor.

„Copiii își serbau ziua de naștere, iar eu eram o surpriză pentru ei, trebuia să cânt. S-au bucurat când m-au văzut. În casă am cunoscut-o pe mama Lucreția și nu voi uita niciodată căldura cu care m-a îmbrățișat și candoarea cu care povestea despre fiecare copil în parte. (…) Consider că aceste mame sunt adevărate eroine, renunță la viețile lor și-și dedică tot sufletul și toată dragostea și viața în creșterea acestor copii. Părinte este acel care te crește, nu cel care te naște.(…) Alături de acești copii și eu copilăresc. Mă joc alături de ei și îmi trăiesc copilăria pe care nu am trăit-o pentru că am fost pe scenă”, a spus Andreea Balan, unul din ambasadorii proiectului.

În București, Sibiu și Bacău, există trei astfel de sate sociale, din care fac parte circa 200 de copii. Organizația poate admite copii cu vârsta de cel puțin trei ani. Din 2019, finanțarea acestui proiect va fi doar internă, ceea ce înseamnă că ONG-ul va trebui să acopere 83% din finanțare, 17% fiind acoperită de stat.

Foto: SOS Satele Copiilor/ Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Sancțiuni dure pentru angajatorii români. Legea s-a schimbat, se dau amenzi grase
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu