Șpagă uriașă primită de fostul șef al Poliției Române. Ce a cerut Cătălin Ioniță ca să ajute la retrocedarea unui teren de 18 hectare lângă București

Redactor:
Firuta Flutur
Șpagă uriașă primită de fostul șef al Poliției Române. Ce a cerut Cătălin Ioniță ca să ajute la retrocedarea unui teren de 18 hectare lângă București
Șpagă uriașă cerută de fostul șef al Poliției Române. Ce a primit Cătălin Ioniță pentru că a ajutat la retrocedarea unui teren de 18 hectare

Cătălin Alexandru Ioniță este urmărit penal pentru trafic de influență și fals în declarații, în formă continuată. În aceeași cauză, este urmărită penal și Petruța Dinu, pentru cumpărare de influență.

„Suspectul Ioniță Alexandru-Cătălin, în perioada 2009 – 2010 când îndeplinea funcția de șef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Sectorului 1 București, a pretins de la suspecta Dinu Petruța (persoană îndreptățită la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de aproximativ 18 hectare, în localitatea Popești-Leordeni, județul Ilfov) cedarea cu titlu gratuit a unei suprafețe de 4 hectare din suprafața respectivă, promițând în schimb că îi va determina pe funcționarii publici cu atribuții în acest sens să urgenteze finalizarea procedurii de punere în posesie”, arată DNA.

În aceste condiții, femeia i-a promis cedarea cu titlu gratuit a celor 4 hectare de teren lui Cătălin Alexandru Ioniță.

Ca urmare a demersurilor lui Cătălin Ioniță, pe 3 decembrie 2010, Comisia pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor a județului Ilfov a emis titlul de proprietate în favoarea Petruței Dinu și a altor trei persoane asupra a 18,17 hectare.

Ulterior, pe 19 martie 2015, persoanele beneficiare ale terenului au vândut întreaga suprafață lui Cătălin Ioniță și unei alte persoane din familia acestuia.

Conform înțelegerii, cumpărătorii au achitat doar prețul de 70.000 de euro pentru suprafața de 14 hectare, prețul convenit fiind de 5.000 euro/hectar, restul de 4,17 hectare fiind cedate cu titlu gratuit.

Procurorii mai acuză că, în declarațiile de avere din perioada 2015 – 2018, Cătălin Ioniță a mințit cu privire la acel teren, de fiecare dată menționând doar o suprafață de 18.174 m2 (1,8 hectare), adică 10% din suprafața reală dobândită.

Prezentul dosar penal a fost constituit în anul 2018.

Citește și..
Inchide