Stații ca în DUBAI, autobuze ca în ETIOPIA. 100.000 de euro pentru cabine din sticlă, cu aer condiționat și monitoare

Publicat: 18 10. 2018, 12:26

Primarul comunei Brazi, Leonaș Radu, a explicat corespondentului Mediafax, că au fost montate 11 stații de autobuz, după modelul celor din Dubai, dar acestea nu sunt încă funcționale.

„Nu e făcută recepția. Așteptăm să montăm contorul de energie electrică și vor fi funcționale”, a declarat Leonaș Radu.

Stațiile sunt ultramoderne, au aer condiționat pentru vară, dar și calorifere pentru ca oamenilor să nu le fie frig iarna.

„Au aer condiționat, vom pune calorifer pe timp de iarnă, au monitor pe care vom afișa diferite informații, cum ar fi programul mașinilor. Avem și o hartă afișată,” adaugă primarul din Brazi.

Dacă stațiile sunt din secolul XXI, microbuzele și autobuzele care opresc în fața lor arată adesea ca în secolul XIX. Primarul nu are ce face: transportul în comun e asigurat de firme private, cu licență interjudețeană emisă de Consiliul Județean Prahova.

„Sunt autobuze și microbuze, unele sunt mai bune, altele nu. Cetățenii se mai vaită că nu sunt de calitate. Unii spun că nu sunt bune, nu prea sunt mulțumiți,” recunoaște edilul.

Stațiile construite după modelul din Dubai, pe care s-a cheltuit suma de 100.000 de euro, vor fi funcționale peste două săptămâni. Sunt din sticlă, acoperite, au uși automate, scaune și un design atrăgător.