STATISTICI. 1 milion de studenți internaționali din SUA, cei mai multi provenind din țări asiatice, ar putea să părăsească SUA

STATISTICI. 1 milion de studenți internaționali din SUA, cei mai multi provenind din țări asiatice, ar putea să părăsească SUA
STATISTICI. 1 milion de studenți internaționali din SUA, cei mai multi provenind din țări asiatice, ar putea să părăsească SUA
Publicat: 07/07/2020, 20:01

Peste un milion de studenți internaționali care studiază în prezent în SUA ar putea fi afectați de o măsură luată de administratia Trump, cei mai multi provenind din țări asiatice. Finanțarea pentru studenții internaționali provine din străinătate, ceea ce înseamnă că studenții internaționali sunt profitabili pentru universitățile americane.

Studenții internaționali din Statele Unite ar putea să părăsească SUA, dacă universitățile lor decid să ofere doar cursuri online, a anunțat luni seara ICE.

Într-un comunicat de presă emis luni, ICE a spus că studenții care se încadrează în anumite vize „ar putea să nu ia o sarcină completă de curs online și să rămână în Statele Unite”, adăugând, „Departamentul de Stat al SUA nu va elibera vize pentru studenții înscriși în școli și / sau programe care sunt complet online pentru semestrul toamnei și nici nu vor permite acești studenți să intre în Statele Unite în vigoare și protecția frontierelor din SUA

Mai multe universități americane, inclusiv instituții de elită precum Harvard și Princeton, au anunțat deja că o parte din predarea lor va avea loc online, chiar și pentru studenții cu sediul în campus, ca răspuns la pandemia Covid-19, care a survenit în SUA în ultimele săptămâni.

FOTO: CNN

Majoritatea  studenților internationali care studiază  în SUA provine din China și India

Această mișcare ar putea afecta peste un milion de studenți internaționali care studiază în prezent în SUA. Potrivit Institutului de Educație Internațională, citat de CNN, 2018-2019 a fost al patrulea an consecutiv în care peste un milion de studenți internaționali studiau la instituțiile americane.

Marea majoritate a acestor studenți provine din țări asiatice, numărul cel mai mare ajungând la o anumită distanță din China (369.548) și India (202.014). În schimb, doar 26.122 au venit din Canada (pe locul cinci) și 15.229 din Mexic (pe locul al zecelea).

În timp ce 2018-2019 a stabilit un nou nivel constant pentru studenții de peste mări din SUA, datele IIE arată mici scăderi ale aportului pe parcursul anilor 2016-2019, care coincid cu alegerea și președinția lui Donald Trump.

Conform IIE, marea majoritate a finanțării pentru studenții internaționali provin din străinătate, mai degrabă decât finanțate de instituțiile gazdă, ceea ce înseamnă că studenții internaționali sunt afaceri mari pentru universitățile americane. În timp ce studenților li se va cere în continuare plata taxelor de școlarizare, este posibil ca o politică ostilă față de persoanele care doresc să studieze în SUA ar putea descuraja potențialii studenți.

FOTO: CNN

New York City găzduiește cei mai mulți studenți internaționali, datorită Universității New York și Universității Columbia, care joacă gazdă la 19.605, respectiv 15.897 de studenți.

Relativ puțini studenți de peste mări au venit din țările europene, în timp ce națiunile europene sunt cele mai populare destinații pentru studenții americani care studiază peste mări. Dintre cei 341.751 de studenți de peste mări din America, 12% sunt în Marea Britanie, 11% sunt în Italia, 10% în Spania și 5% în Franța. În schimb, cele 51 de țări pe care IIE le-au numit ca țări europene au reprezentat doar 8% dintre studenții internaționali aflați în prezent în SUA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Călin Georgescu, acuzat de un om de afaceri că l-ar fi păcălit cu un milion...
Ce a apărut pe Wikipedia după ce religia lui Călin Georgescu a fost dezbătută la...
Reacția incredibilă a lui Gigi Becali despre moartea lui Helmut Duckadam
Scrisoarea tulburătoare a unui actor către mama sa: „Cred că e prima oară când mă...
Ultima dorință a lui Helmut Duckadam! Ce se va întâmpla cu trupul său neînsuflețit?!
Călin Georgescu nu mai vrea saloane de înfrumusețare în România: „Ce? Căprioarele se pensează?”
Purtătorul de cuvânt al PSD, despre finala Lasconi-Georgescu: „Decizia este clară”
Ce scrie în testamentul lui Helmut Duckadam. Ultima lui dorința pe care familia i-o va...
Pensii mai MARI cu 480 de lei pentru aceasta categorie de pensionari
Armand Gosu, despre alegeri: România este în pericol, s-ar putea să ne trezim în afara...
De ce s-a împușcat în cap polițistul Ionuț Cobzaru. Problemele care l-au împins la gestul...
Ei sunt Dragoș și Szabolcs, tinerii de doar 20 de ani, care și-au pierdut viața...
ULTIMĂ ORĂ! A murit o mare cântăreață și actriță. Adio, regina teatrului
Ce presiune trebuie să aibă anvelopele de iarnă?
Momente dramatice în Coreea de Sud. Are loc o luptă pentru putere între preşedinte şi...
Semnale CIUDATE din Cosmos, studiate cu un radiotelescop inactiv din 2020
Se dă ordin în România. Românii vor fi raportați la ANAF de la 1 ianuarie...
Haos pe piața de imobiliare. Apartamentele s-au scumpit considerabil în toată țara
Andreea Bălan a fost cerută de soție de Victor Cornea, în avion. Momentul emoționant când...
Anunț bombă după renumărarea voturilor. ”Mai sunt 2-3 județe de numărat. Nu s-a remarcat nicio...
VIDEO De câte ori a fost înșelată Emilia Ghinescu, dar și peste ce anume nu...
Veste uriașă pentru Britney Spears chiar de ziua ei de naștere: Ce se întâmplă cu...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă apare Poliția Termică: - Aveţi 21 de grade în...
Cea mai caldă lună noiembrie din istoria măsurătorilor din Spania