STATISTICI. 1 milion de studenți internaționali din SUA, cei mai multi provenind din țări asiatice, ar putea să părăsească SUA

STATISTICI. 1 milion de studenți internaționali din SUA, cei mai multi provenind din țări asiatice, ar putea să părăsească SUA
STATISTICI. 1 milion de studenți internaționali din SUA, cei mai multi provenind din țări asiatice, ar putea să părăsească SUA
Publicat: 07/07/2020, 20:01

Peste un milion de studenți internaționali care studiază în prezent în SUA ar putea fi afectați de o măsură luată de administratia Trump, cei mai multi provenind din țări asiatice. Finanțarea pentru studenții internaționali provine din străinătate, ceea ce înseamnă că studenții internaționali sunt profitabili pentru universitățile americane.

Studenții internaționali din Statele Unite ar putea să părăsească SUA, dacă universitățile lor decid să ofere doar cursuri online, a anunțat luni seara ICE.

Într-un comunicat de presă emis luni, ICE a spus că studenții care se încadrează în anumite vize „ar putea să nu ia o sarcină completă de curs online și să rămână în Statele Unite”, adăugând, „Departamentul de Stat al SUA nu va elibera vize pentru studenții înscriși în școli și / sau programe care sunt complet online pentru semestrul toamnei și nici nu vor permite acești studenți să intre în Statele Unite în vigoare și protecția frontierelor din SUA

Mai multe universități americane, inclusiv instituții de elită precum Harvard și Princeton, au anunțat deja că o parte din predarea lor va avea loc online, chiar și pentru studenții cu sediul în campus, ca răspuns la pandemia Covid-19, care a survenit în SUA în ultimele săptămâni.

FOTO: CNN

Majoritatea  studenților internationali care studiază  în SUA provine din China și India

Această mișcare ar putea afecta peste un milion de studenți internaționali care studiază în prezent în SUA. Potrivit Institutului de Educație Internațională, citat de CNN, 2018-2019 a fost al patrulea an consecutiv în care peste un milion de studenți internaționali studiau la instituțiile americane.

Marea majoritate a acestor studenți provine din țări asiatice, numărul cel mai mare ajungând la o anumită distanță din China (369.548) și India (202.014). În schimb, doar 26.122 au venit din Canada (pe locul cinci) și 15.229 din Mexic (pe locul al zecelea).

În timp ce 2018-2019 a stabilit un nou nivel constant pentru studenții de peste mări din SUA, datele IIE arată mici scăderi ale aportului pe parcursul anilor 2016-2019, care coincid cu alegerea și președinția lui Donald Trump.

Conform IIE, marea majoritate a finanțării pentru studenții internaționali provin din străinătate, mai degrabă decât finanțate de instituțiile gazdă, ceea ce înseamnă că studenții internaționali sunt afaceri mari pentru universitățile americane. În timp ce studenților li se va cere în continuare plata taxelor de școlarizare, este posibil ca o politică ostilă față de persoanele care doresc să studieze în SUA ar putea descuraja potențialii studenți.

FOTO: CNN

New York City găzduiește cei mai mulți studenți internaționali, datorită Universității New York și Universității Columbia, care joacă gazdă la 19.605, respectiv 15.897 de studenți.

Relativ puțini studenți de peste mări au venit din țările europene, în timp ce națiunile europene sunt cele mai populare destinații pentru studenții americani care studiază peste mări. Dintre cei 341.751 de studenți de peste mări din America, 12% sunt în Marea Britanie, 11% sunt în Italia, 10% în Spania și 5% în Franța. În schimb, cele 51 de țări pe care IIE le-au numit ca țări europene au reprezentat doar 8% dintre studenții internaționali aflați în prezent în SUA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”